RECTIFICARE BUGETARĂ. Ce veşti bune aduce rectificarea

| 31 iul, 2014

RECTIFICARE BUGETARĂ. După ce introducerea accizei de 7 eurocenţi la carburanţi sau proiectul care prevede scăderea CAS cu 5% au fost întoarse pe toate feţele de Traian Băsescu în încercarea de a genera false psihoze, o nouă măsură bugetar-fiscală a fost luată la ţintă de către Băsescu& Co.

RECTIFICARE BUGETARĂ. Este vorba despe rectificarea bugetară care a devenit noul bau-bau prin care adversarii guvernului încearcă să inducă temeri nejustificate în rândul populației. Iar foclorul manipulărilor este extrem de vast, opoziţia acreditând inclusiv scenariul halucinant conform căruia rectificarea bugetară ar fi una negativă, şi nu pozitivă, aşa cum a anunţat Guvernul Ponta. Abordarea reprezentanşilor opoziţiei denotă nu atât necunoaşterea situaţiei, cât mai ales rea-voinţă, în condiţiile în care există informaţii publice care legitimează necesitatea acestui demers. Rectificarea bugetară este una pozitivă, deoarece au fost încasate venituri suplimentare din alte surse faţă de estimari, precum 350 milioane lei din taxa claw-back şi 700 milioane lei din vânzarea de certificate verzi. Toate acestea fără a fi tăiate fonduri de la investiţii.

 

CITEȘTE ȘI: Pentru liberali, a fi român este o rușine

 

Astfel, conform proiectului de rectificare bugetară discutat în Guvern, Ministerele Sănătaţii, Apărării, Economiei, Educaţiei, Transporturilor, Muncii, Culturii şi Afacerilor Interne vor primi bani în plus. Potrivit proiectului cu privire la rectificarea bugetului de stat, veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 1.076,3 milioane lei, cheltuielile bugetare se majorează, pe sold, cu suma de 1.347,0 milioane lei, iar deficitul bugetului general consolidat creste cu 270,7 milioane lei de la 14.489,3 milioane lei la 14.760,0 milioane lei, mentinâdu-se ca pondere in PIB la 2,2%.

 

CITEȘTE ȘI: Sondaj IRES. Romanii cred că siguranţa naţională este pe mâini bune

 

Însuşi primul ministru a schiţat forma viitoarei rectificări. "Datele principale ale rectificării bugetare pe care astăzi o punem în dezbatere publică și probabil vineri o vom adopta. Este o rectificare pozitivă, venituri 1,7, cheltuieli 1,34. În luna iulie, față de planul de încasări, se realizase 100%, până la finalul lunii vom avea încasări suplimentare. Vreau să asigur că deficitul bugetar va rămâne la același nivel", a declarat Victor Ponta.

Astfel, Sănătatea va primi 489 milioane lei, Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate - 166 milioane lei, Apărarea - 400 milioane lei, Economia - 300 milioane lei, Educaţia - 150 milioane lei, Transporturile - 356 milioane lei, Afacerile Interne şi Autoritatea Electorală Permanentă - 192 milioane lei, Munca - 42 milioane lei, Cultura - 10 milioane lei.

 

CITEȘTE ȘI: Dezvăluirea lui Liviu Dragnea! Cu cine se va confrunta Victor Ponta în turul doi al prezidenţialelor

Rectificarea bugetară continuă astfel procesul de reașezare a guvernării pe coordonate care stimulează o dezvoltare echilibrată a României. Este însă de remarcat că alocările suplimentare de fonduri se fac în contextul păstrării disciplinei bugetare. Astfel, rectificarea bugetară are loc în contextul unei colectări mai bune la buget şi în condiţiile asigurării premiselor pentru păstrarea unui ritm de creştere economică peste prognozele iniţiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 aug, 2014
berenger
fapt
dincolo de ce spune echipa de zgomote: încasările s-au prăbușit. încasările din tva și impozitul pe venit au un recul de 2,5 miliarde lei față de estimări. pentru ca bugetul să nu fie total dezechilibrat, investițiile sunt mai mici cu 3 miliarde lei.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ