Ce viziune economică are preşedintele Ponta

| 24 sep, 2014

Victor Ponta propune ca România să ajungă în top 15 ţări la nivel european din punct de vedere al competitivităţii economice şi în top 40 la nivel global.

Chiar dacă preşedintele României nu are atribuţii directe de natură executivă, rolul său deosebit de important în angrenajul statului român face ca viziunea sa de dezvoltare să aibă o importanţă majoră asupra parcursului economic al ţării. Din păcate, în cei zece ani de mandat, preşedintele Traian Băsescu nu a avut o strategie despre modul în care trebuie dezvoltată România, ba mai mult, prin intermediul politicilor de austeritate aberante din cel de-al doilea mandat a adus în pragul colapsului economia şi a sărăcit milioane de români. În schimb, pe parcursul celor aproape doi ani şi jumătate de mandat în fruntea Cabinetului, Victor Ponta a reuşit nu numai să repare nedreptăţile comise de regimul patronat de Traian Băsescu, dar a şi  stabilizat România din punct de vedere economic.

Citeşte şi: VICTOR PONTA despre programul prezidenţial cu care candidează: Romania are nevoie de un nou proiect de ţară

Dacă în calitate de şef al statului Traian Băsescu a divizat ţara prin intermediul jocurilor politice pe care le-a orchestrat de-a lungul anilor, ignorând coagularea tuturor forţelor societale pentru atingerea unor ţinte inclusiv de ordin economic, premierul Victor Ponta a reuşit să construiască o nouă viziune asupra dezvoltării României. În calitate de şef al Executivului, liderul social-democrat a făcut paşii necesari pentru a impune României un parcurs de creştere economică stabilă. Proiectul prezidenţial al lui Victor Ponta propune ca România să ajungă în top 15 ţări la nivel european din punct de vedere al competitivităţii economice şi în top 40 la nivel global.

Pentru ca ţara noastră să devină una din economiile puternice ale Uniunii Europene în următorii 10 ani, preşedintele PSD propune atingerea a cinci obiective: aderarea la zona euro în 2019, dobândirea independenţei energetice în urmărtorii cinci ani, creşterea competitivităţii agriculturii româneşti, obţinerea statutului de centru industrial est-european şi transformarea României într-un hub tehnologic în Europa Centrală şi de Est.

În cadrul actualului mandat de premier, Victor Ponta a reuşit să pună ţara noastră pe un trend constant de creştere a producţiei industriale, fapt care s-a reflectat şi în creşterea explozivă a exporturilor. În cazul în care va ajunge preşedinte, liderul social-democrat propune menţinerea actualului trend de dezvoltare economică care să conducă la transformarea ţării noastre în cel mai mare centru industrial din Europa Centrală şi de Est prin stimularea investiţiilor, creşterea absorbţiei de fonduri europene şi menţinerea actualelor echilibre bugetare. Continuarea acestei tendinţe de dezvoltare a economiei va scădea în continuare şomajul şi va asigura majorarea nivelului de trai al cetăţenilor.

Deşi România are un potenţial agricol important, în ultimii ani acest sector economic a fost ignorat de către guvernele portocalii. Mulţumită eforturilor depuse de actualul Cabinet prin stimularea investiţiilor în acest sector, creşterea absorbţiei fondurilor europene şi acordarea de facilităţi fermierilor, România are ocazia ca în următorii ani să revină la statutul de „grânar” al Europei.

Citeşte şi: VICTOR PONTA CANDIDAT. Sondaj INSCOP. Victor Ponta cu un picior in Cotroceni

Un pas important pentru dezvoltarea ţării noastre îl constituie trecerea la creşterea economică bazată pe inovaţie. Acest pas a început să fie făcut odată cu implementarea unor stimulente pentru industria IT&C, fapt ce a atras o mulţime de companii în ţara noastră. Pentru a atinge statutul de hub tehnologic al Europei Centrale şi de Est este nevoie de asigurarea continuităţii politicilor implementate de premierul Victor Ponta.

Având în vedere conflictul regional din Ucraina, acum, mai mult ca oricând apare necesitatea asigurării independenţei energetice a ţării noastre. Obţinerea independenţei energetice este posibilă mulţumită resurselor de hidrocarburi şi de gaz natural din Marea Neagră, dar şi descoperirii de resurse neconvenţionale, cum ar fi gazele de şist. În calitate de prim-ministru, Victor Ponta a sprijinit explorarea de noi resurse energetice şi a iniţiat construirea unor gazoducte care să lege ţara noastră de statele vecine. Proiectul de ţară prezidenţial al liderului social-democrat propune dobândirea în cinci ani a independenţei energetice şi transformarea ţării noastre într-un hub energetic regional.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 sep, 2014
zoltan
Pisicut
Eu cred ca acest mincinos copy-paste nu are nici-o viziune ,exceptie fiind protejarea baronilor,hotilor,evazionistilor,penalilor in ansamblu cei apropiati nemernicilor din PSD si aliatii!
24 sep, 2014
Pet Cris
De ce nu-i faci bilantul si la case.
Ca are 4 case.
In 2004 era sarac.
24 sep, 2014
Ferenczy -comunicator
pe scurt,viziunea lui Ponta:l-ar spulbera pe piticul porno, în turul doi....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ