Cea mai frecventă GREŞEALĂ pe care o fac românii la Biserică! Aduce bucurie Diavolului

| 15 apr, 2014

Fie că sunt ortodocşii sau catolici, credincioşii îşi fac semnul crucii, dar , oare, se închină corect? Cum ar trebui făcut semnul crucii atunci când ne închinăm.

 

Bisericile ortodoxe prezintă diferenţe atât de însemnate încât, dupa felul de a se închina, se poate, recunoaşte naţionalitatea credincioşilor.

Un semn mare al crucii însoţit de o plecăciune adâncă făcut de ruşi diferă, de exemplu, de semnul crucii mic făcut de-a lungul pieptului, încheiat cu o lovitură tot pe piept, al grecilor, tot atât de mult cât amândouă diferă de modul de închinare romano-catolic, cu palma deschisă, de la stânga la dreapta, scrie apropo.ro.

Niciun credincios nu-şi imaginează ortodoxia fără de Sfânta Cruce a Domnului Dumnezeu şi Mântuitorului Iisus Hristos. Creştinismul nu s-ar putea identifica pe sine însuşi, fără de Crucea pe care a pătimit Domnul.

Orice rugăciune, orice lucru, orice mişcare din viaţa noastră trebuie să se înceapă cu Sfânta Cruce:

Cum se face corect semnul crucii

Important este modul în care noi facem semnul Sfintei Cruci! Unii creştini, făcându-şi alehamite Cruce, nu fac decât să batjocorească Crucea Domnului, iar prin aceasta aduce bucurie diavolului. De asemeni, trebuie de ştiut că făcându-ne în bătaie de joc Semnul Sfintei Cruci, nu o folosim ca armă împotriva diavolului, dimpotrivă spre osândire. Ea, făcută în bătaie de joc nu poate mântui.

- Când ne însemnăm cu Semnul Sfintei Cruci, unim primele trei degete de la mâna dreaptă în una , iar cele două mici le strângem strâns în palme. Cele trei degete mari adunate în una, simbolizează Sfânta Treime, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, Treimea cea de o fiinţă şi nedespărţită. Cele două degete strânse în palmă ne aduc aminte de cele două firi a Domnului nostru Iisus Hristos, adică, Dumnezeu adevărat şi om adevărat.

- După ce le-am strâns degetele, le ducem la frunte, apoi jos, la burtă (la buric), ridicăm mâna şi o ducem la dreapta, apoi la stânga, rostind: "În numele Tatălui (la frunte), şi al Fiului (la burtă), şi al Sfântului (la dreapta) Duh (la stânga). Amin"



Semnul Sfintei Cruci, făcut în modul dat ne aduce aminte totodată şi despre faptul că Hristos (la frunte) s-a coborât din ceruri pe pământ, unde s-a răstignit, apoi sa coborât la iad (ducem mâna la burtă), sa înălţat la ceruri, unde şade de-a dreapta Tatălui (ridicăm mâna la dreapta) şi iarăşi va să vină cu slavă să judece vii şi morţii (la stânga). La sfârşit zicem Amin (aşa să fie), pecetluind cuvintele noastre, şi mărturisind că suntem de acord cu această învăţătură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 mai, 2014
Parintele Cleopache
Întrebări pentru pupătorii de moaşte:
- câte ore pe zi şi câte zile pe săptămână muncesc popii ?
- de ce popii iau bani din mâinile copiilor şi ale bătrânilor ?
- de ce în timpul campaniilor electorale popii sunt majoretele politicienilor ?
- BOR nu are cel puţin o vină morală din cauza faptului că îşi îndeamnă enoriaşii să voteze fel de fel de derbedei care atunci când ajung la putere îşi bat joc de această ţară ? (aici mă refer la toate formaţiunile politice care au guvernat după 1990 şi cu care BOR s-a pupat pe gură)

Notă: De ce fac referire la BOR şi nu la toate cultele ? Deoarece BOR are cel mai mare număr de enoriaşi şi este cel mai slugarnic cult în relaţia cu zona politică.
16 apr, 2014
BOR Breaking News
Biserica Ortodoxa Romana si Miscarea pentru Integrare Spirituala in Absolut au semnat un acord pentru comercializarea unei noi bauturi energizante numita Pishorade. Formula secreta a fost dezvoltata in laboratoarele comune ale BOR si MISA de specialistii in spirale urinare. Principalele componente care stau la baza noii bauturi energizante sunt aghiasma si urina ezoterica. Aceasta bautura ajuta enorm la absorbtia completa a compusilor fecaloizi din dieta crestinilor pupatori de bvci facatoare de minuni.
16 apr, 2014
BOR Breaking News
Biserica Ortodoxa Romana si Miscarea pentru Integrare Spirituala in Absolut au semnat un acord pentru comercializarea unei noi bauturi energizante numita Pishorade. Formula secreta a fost dezvoltata in laboratoarele comune ale BOR si MISA de specialistii in spirale urinare. Principalele componente care stau la baza noii bauturi energizante sunt aghiasma si urina ezoterica. Aceasta bautura ajuta enorm la absorbtia completa a compusilor fecaloizi din dieta crestinilor pupatori de bvci facatoare de minuni.
16 apr, 2014
Parintele Cleopache
Maica Ecaterina şi maica Filofteia sunt prezente la slujba de Bobotează:
- Ai luat agheasmă ?
- Eee, am luat p~~a.
- Şi eu, ca proasta, am luat agheasmă !

************
Măicuţele mergeau pe bicicletă prin curtea mănăstirii. Maica stareţă:
- Nu mai faceţi atâta gălăgie, fetelor, ca vă pun şaua la loc !

************
Un fost elev, la reuniunea de 10 ani, se adresează profesorilor săi din liceu:
- Stimaţii mei profesori, mă tot frământă o întrebare: chiar atât de idiot eram, de mă tot lăsaţi corigent ?
- Vaaai, se poate, părinte ?

************
Merge o femeie la un popă:
- Părinte, spovedeşte-mă. I-am făcut l~~a lui bărbatu-mi-o.
- Femeie, spune de trei ori Tatăl Nostru şi apoi mergi la râu să te speli pe mâini !
Pleacă femeia să se spele după ce a spus Tatăl Nostru, apoi ajunge acasă.
Soţul: Unde ai fost Mărie ?
- La râu, să mă spăl.
- Si cụ cine te-ai întâlnit acolo ?
- Cụ preoteasa, făcea gargară.

************
De ce merge Iisus pe apă ? Orice rąhąt pluteşte.
16 apr, 2014
Parintele Alcoolie
Stimati credinciosi, vedeti ca maine vin sa va miruiesc. Tarifele sunt dupa cum urmeaza:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea si mana dreapta, plus bonus de tamaiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mana dreapta si somoiogul de busuioc cu care va dau in freza;
3. 50 de lei - Patrafirul si crucea plus mana stanga cu care ma scarpin la boase;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgarcitilor. Sa nu va imaginati ca intrati in rai cu banii ascunsi in chiloti;
5. 10 lei - Va dau sa pupati salamul barbos, ca altceva nu meritati, paduchilor;
6. 5 lei - Ma sterg la cųr cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Sa mergeti la biserica sa va agheasrnuiasca parintele Cocalarie, pampalailor.
17 apr, 2014
Moni
Paste fericit!
Sa va dea Dumnezeu sarbatori fericite si multa liniste si pace sufleteasca! Sa ne lumineze mintea si sa ne ajute pe toti sa invatam sa-L cinstim cum se cuvine, avem mare nevoie. Paste fericit!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ