Cea mai mare greşeală pe care o faci când mergi la plajă

| 01 aug, 2014

Tu ştii cum se aplică corect crema pentru protecţie solară? Cei mai mulţi dintre noi nu ştiu să folosească eficient nici cremele antisolare, nici măsurile de protecţie solară.

Cea mai frecventă greaşeală pe care o facem este, cel mai probabil, folosirea unei creme cu un factor de protecţie solară prea mic pentru a asigura o protecţie reală şi optimă a pielii.

Însă, de departe, greşeala majoră pe care o face aproape toată lumea este să aplice crema de protecţie solară atunci când ajung pe plajă. Acest obicei este greşit, potrivit unui studiu recent realizat de Academia Americană de Dermatologie.

Aşadar, crema de protecţie trebuie aplicată cu 30 de minute înainte de a te expune la soare, pentru a avea timp să acţioneze la suprafaţa dermei. După ce te aşezi confortabil pe sezlong, e timpul să mai aplici cremă, de această dată într-un strat mai gros. O altă greşeală, cel puţin la fel de importantă, este că mulţi dintre noi aplică doar un sfert din cantitatea necesară de cremă. Ceea ce face ca o cremă cu un factor de protecţie 30, de exemplu, să fie echivalentul unei creme cu factor 10.

Totodată, trebuie să fim foarte atenţi cu zonele sensibile ale corpului, pe mâini, pe piept şi pe gât. De obicei nu se aplică suficientă cremă pe aceste zone, ceea ce duce la creşterea cazurilor de cancer dar şi la o îmbătrânire prematură a pielii. Ba mai mult, cazurile de cancer localizate la buza inferioară sunt într-o creştere alarmantă, aşa că nu este cazul să neglijezi buzele. Foloseşte un balsam de buze cu protecţie solară şi nu uita să porţi ochelarii de soare!

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ