Cea mai temută boală a secolului poate fi vindecată cu ajutorul unui JOC pe smartphone - VIDEO

| 04 feb, 2014

O nou joc creat pentru smartphone îi poate ajuta pe cercetători să găsească mai repede un tratament eficient pentru cancer. Play to Cure durează doar 5 minute, însă informaţiile care pot fi strânse cu ajutorul lui sunt nepreţuite.

Jocul se numeşte Play to Cure - Genes in Space şi este foarte simplu. Poate fi jucat în staţia de autobuz sau oricunde în altă parte, pentru că durează doar 5 minute.

Jucătorii trebuie să conducă o navă spaţială şi să caute Elementul Alpha, ferindu-se în acelaşi timp de pericolele venite din spaţiu, scrie BBC News.

De fiecare dată când nava este poziţionată să urmărească Elementul Alpha (care în realitate este o bază uriaşă de date provenite de la mostre de tumori canceroase), utilizatorul dezvăluie un tipar şi oferă o informaţie despre erorile genetice ale bolnavilor de cancer.

Astfel, datele sunt analizate mult mai rapid. Un joc este practic o călătorie într-o genă. Pentru ca rezultatele să fie corecte, datele sunt considerate valide numai după ce respectivul traseu este urmat şi de alţi jucători.

Informaţiile adunate astfel ajung apoi la centrul de cercetare a cancerului din Marea Britanie, unde sunt analizate. Specialiştii vor afla în acest mod inedit care sunt genele cu erori, cele care produc cancer. Prin urmare, jocul va contribui, indirect, şi la obţinerea unor medicamente sau tratamente mai eficiente.

Până acum, oamenii de ştiinţă foloseau computere pentru a căuta informaţiile dorite în baza de date, însă acest proces dura foarte mult.

Jocul a fost creat de compania Guerilla Tea. Play to Cure este disponibil gratuit pentru Android şi iOS.

În întreaga lume, în fiecare an, peste 14 milioane de persoane sunt diagnosticate cu cancer. În următorii 20 de ani, numărul lor va creşte la 22 de milioane, susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit descopera.ro.

 

Tag-uri: cancer, smartphone
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ