DE NECREZUT! Peştele cu CHIP DE OM. Vei fi şocat când vei citi asta despre el

| 15 oct, 2014

Blobfish (Psychrolutes marcidus), cunoscut si ca pestele balon, a fost desemnat drept cea mai urata vietate care isi duce existenta in apele Oceanului Planetar.

Cateva curiozitati despre ciudatul Blobfish, una dintre cele mai interesante creaturi care populeaza Terra!

1. Pestele balon Psychrolutes marcidus traieste la adancimi cuprinse intre 600 si 1200 m, mai ales in apele din regiunea continentului australian.

2. Infatisarea sa ciudata este favorizata de absenta muschilor, dar si de cea a scheletului, completata fiind de trupul cu aspect gelatinos. Data fiind adancimea mare la care traieste, pestele balon nici n-ar putea arata altfel - toate aceste atribute sunt adaptari la mediul extrem si presiunea foarte mare la care este supus.

3. Blobfish nu are muschi, deci, practic, nu se misca. Din fericire, constitutia sa il ajuta pur si simplu sa pluteasca in apa oceanului, intocmai ca multe alte creaturi acvatice care ii tin companie la adancimile impresionante unde isi face veacul.

4. Asa cum era de asteptat, despre pestele balon nu se prea poate spune ca vaneaza. Nu propriu-zis, in orice caz. Cum supravietuieste inedita vietate? Pluteste nestingherita prin apa si asteapta sa ii pice, la propriu, ceva in gura. In general, este vorba despre mici crustacee care traiesc la adancimi mari in apele oceanului.

5. Desi pare greu de crezut, atunci cand este in apa, Blobfish arata intocmai ca un peste obisnuit. Infatisarea dubioasa, aidoma chipului unui om trist si cea care l-a facut o adevarata vedeta la nivel mondial, devine evidenta abia atunci cand este scos din apa, iar forta gravitationala isi face datoria.

6. In 2013, bietul peste balon a fost votat drept "cel mai urat animal din lume" si a devenit mascota Societatii pentru Conservarea Animalelor Urate, o initiativa dedicata sustinerii animalelor adesea ignorate in detrimentul celor mai dragalase.

7. Nu se stie exact care este speranta de viata a acestei creaturi speciale - la urma urmei, nu sunt multe exemplarele care au fost analizate pana in prezent -, insa se estimeaza ca depaseste 100 de ani, dat fiind faptul ca mediul extrem in care traieste favorizeaza o rata reproductiva deloc rapida, dar si dezvoltarea si, implicit, imbatranirea la fel de lente.

8. Femela de peste balon depune mii de oua pe care le pazeste pana cand viitorii pesti eclozeaza. Uneori, mai multe femele se aduna la un loc si isi pazesc impreuna puii nenascuti, motivul acestui comportament fiind deocamdata necunoscut.

9. Blobfish nu are vezica inotatoare - acel sac umplut cu aer care le serveste majoritatii pestilor la mentinerea flotabilitatii -, din simplul motiv ca... nu are nevoie ea, constitutia sa ajutandu-l deja sa pluteasca nestingherit prin apa.

10. Desi nu este comestibil, pestele balon este amenintat cu disparitia din cauza pescuitului la adancimi mari. Pescarii care practica acest tip de activitate prind accidental si asemenea creaturi, impreuna cu homari, crabi si alte vietati marine comestibile.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ