Cel mai bine plătit pensionar din România câştigă de CINCI ori mai mult decât Băsescu: 34.000 de lei

| 16 apr, 2014

Un bărbat din judeţul Argeş, fost şef al unui penitenciar, primeşte o pensie de 34.000 de lei pe lună. Venitul, pe care un bătrân cu pensia minimă l-ar câştiga în mai bine de 8 ani, este perfect legal.

Pentru a ajunge însă aici, Gheorghe Bălăşoiu a urmat o întreagă strategie şi a profitat de legea de la acea vreme.

Gheorghe Bălăşoiu, pensionarul cu cel mai mare venit din România, a urmat un plan bine pus la punct pentru a-şi asigura pensia colosală. El a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. Exact înainte de a ieşi la pensie, în 2005, a fost încadrat însă ca procuror. Potrivit unei note a departamentului de resurse umane al CSM, Bălăşoiu a stat doar două săptămâni la Curtea de Apel Piteşti, dar s-a asigurat astfel că pensia nu îi va fi modficată, scrie RomâniaTV.net.

Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interese de serviciu. Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns la suma colosală de peste 34.000 de lei, încasată lunar.

În prezent, salariul preşedintelui Traian Băsescu este de 6.700 de lei.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ