Cel mai ieftin Big Mac din lume - "cârlig" pentru a atrage mai mulţi turişti români de o ţară exotică

| 14 mar, 2014

Avem o ţară cu un singur sezon: vara,  iar Malaezia se numără printre cele mai ieftine locuri din lume unde să mănânci de la McDonald's, spune Bahruddin Sulaiman, directorul biroului de turism al Malaeziei la Istanbul.

20.000 de români şi-au petrecut vacanţa în Maroc şi Malezia în 2013. Oficialii din cele două ţări văd potenţial pe piaţa românească. Drept urmare, birourile de turism au venit pentru prima oară la Târgul de Turism ce are loc în acest sfârşit de săptâmână în Capitală, scrie ECONOMICA.net.

În colţul din stânga, chiar în ultimul pavilion, standul Marocului, iar în dreapta, puţin mai în faţă, standul Malaeziei.

La standul Marocului se aude muzica tradiţională. Mulţi bărbaţi au făcut cerc în jurul standului şi filmează cu telefoanele: o tânără domnişoară dansează din buric. După micul spectacol, bunicii cer pliante şi neapărat şi harta. La colţul opus, standul Malaeziei este mai mare, însă nicio domnişoară nu-şi arată pielea pentru a-i atrage pe vizitatori.

De ce Malaezia

„Am redeschis biroul de turism de la Istanbul. Dacă înainte se ocupa doar de promovarea pe această piaţă, decizia a fost luată să acoperim şi România, Bulgaria şi Azerbaijan. În 2013, numărul turiştilor români care au vizitat Malaezia a crescut la 5.000. De aceea vedem potenţial pe această piaţă şi sperăm să crească, mai ales că acum Malezia a devenit accesibilă şi românilor", a declarat pentru ECONOMICA.NET Bahruddin Sulaiman, directorul biroului de turism al Malaeziei la Istanbul.

Când se referă la accesibilitate, oficialul din Malaezia spune că se poate ajunge uşor la Kuala Lumpur prin Turkish Airlines, care a introdus anul trecut zboruri directe cu o frecvenţă de patru ori pe săptămână. Compania aeriană urmează să crească frecvenţa zborurilor spre capitala Malaeziei la şase/săptămână începând cu 31 martie şi la şapte începând cu 28 aprilie.

De ce să alegem Malaezia

„În primul rând, avem o ţară cu un singur sezon: vara. În al doilea rând, oferim value for money: nu este nicio diferenţă între leu şi ringgit (nr. - moneda malaeziană). Cursul leu/riggit este la paritate, iar Malaezia se numără printre cele mai ieftine locuri din lume unde să mănânci de la McDonald's. De asemenea, un alt motiv este acela că nu este nevoie de viză, iar al patrulea, limba engleză este vorbită peste tot. Chiar dacă veţi întâlni oameni care nu vorbesc engleza, o înţeleg", a povestit pentru ECONOMICA.NET, Bahruddin Sulaiman. Ani la rând Malaezia a fost ţara cu cel mai ieftin Big Mac, însă a pierdut două poziţii în favoarea Indiei şi Africii de Sud.

Tag-uri: Malaezia, Maroc, turism
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ