Cel mai mare PROFIT și cea mai mare CIFRĂ DE AFACERI pentru o companie românească, în 2014

| 26 ian, 23:10

Hidroelectrica a anunțat că a încheiat exercițiul financiar 2014 cu cea mai mare cifră de afaceri din istoria companiei - de 3,4 miliarde lei, cu cel mai mare profit înregistrat vreodată - de 1,2 miliarde lei - și cu cel mai mic preț de producție din ultimii cinci ani - de 108 lei/MWh

Într-un comunicat cu titlul „Hidroelectrica - cea mai profitabilă companie a statului”, compania arată că „dacă am exclude impactul taxei pe stâlp - de aproximativ 8 lei/MWh - și pe cel al taxei pe apă uzinată - de 21 lei/MWh, atunci costul megawatt-ului produs de Hidroelectrica în 2014 ar fi de doar 79 lei, reprezentând, pe departe, cel mai mic cost înregistrat vreodată de companie”.

Oficialii companiei arată că „performanța Hidroelectrica din 2014 este cu atât mai mare cu cât se raportează la o producție de 18,4TWh, departe de recordul înregistrat în 2005 - de 20,1TWh - sau în 2010 - de 19,8TWh. Cu toate acestea, cifra de afaceri a fost mai mare cu 135 milioane lei comparativ cu anul 2010, iar profitul cu 800 milioane lei mai mare”.

Cea mai bună performanță financiară din Europa

„Hidroelectrica a înregistrat în 2014 cea mai bună performanță financiară din Europa, cu o pondere a profitului net în cifra de afaceri de 35%".

De asemenea, continuă reprezentanții companiei, „în perioada 30.06.2012 – 31.12.2014, Hidroelectrica și-a redus datoriile cu 82% - de la 4,3 miliarde lei, la 775 milioane lei. În același interval de timp, compania și-a îmbunătățit semnificativ trezoreria netă - de la un nivel negativ de 763 milioane lei, la plus 489 milioane lei”.

Citește și: IBM dezminte zvonurile privind concedierea a 26% din personal

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 feb, 20:56
Dayana Dan
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ