Cel mai PUTERNIC leac naturist! Ciuperca tibetană care vindecă boala secolului: CANCERUL

| 29 mai, 2014

Când l-au descoperit pe înaltele platouri din Podişul Tibetului, savanţii nu ştiau cum să clasifice acest organism, venit parcă de pe altă planetă. Ciuperca tibe­tană, cum mai este ea numită, are capacitatea unică de a trăi pe insecte şi de a deveni, practic, una cu ele.

Ciuperca tibetană este considerată cel mai puternic leac naturist.  Se dezvol­tă doar la alti­tudini foarte mari, nefiind ni­ciodată întâlnită la sub 4000 de metri, şi numai în golurile alpine, deasupra limitei la ca­re creşte vegetaţia fores­tieră. Savanţii europeni care au în­tâlnit-o pri­ma oară în Tibet i-au dat de­numirea ştiinţifică de Cordy­ceps, ceea ce s-ar traduce prin băţul în­sufleţit sau iarba vie.

În Asia (Tibet, Nepal, Bhutan, zona mun­toasă a Indiei) au fost des­coperite până în pre­zent aproximativ 300 de specii de ciuperci din genul Cor­dyceps, care mai toate trăiesc pe insecte şi foarte rar pe plante, însă versiunea tibetană are - se pare - cali­tăţile cele mai puternice.

Într-o scriere chine­zească antică, din timpul dinastiei Tang, ciuperca tibe­tană este pentru prima oară descrisă drept un am­pli­ficator al energiei Yang (masculine), dar şi un pu­ternic stimulent al meridianelor rinichilor şi al plă­mânilor. Era adusă cu mari sacrificii de la poalele mun­ţilor Himalaya şi era remediul administrat aristo­craţilor, pentru a le prelungi viaţa şi pentru a-i vin­deca de bolile grave. Ştiinţa modernă a început să cunoască abia în ultimele decenii virtuţile terapeutice ale acestei ciuperci. Iar principalul merit pentru aces­te descoperiri îl au zecile de echipe de oameni de ştiin­ţă chinezi care au studiat în spitale şi labo­ra­toare, ani întregi, pentru a descifra misterele ciu­percii aduse din Tibet, scrie formula-as.ro.

Ciuperca tibetană şi cancerul

În biologie s-a constatat un fapt extrem de inte­resant: plantele parazite sunt mari specialiste în a secreta substanţe menite să distrugă tumorile malig­ne, care în ultimă instanţă sunt tot un fel de... paraziţi, extrem de periculoşi. Vâscul sau Torţelul, de pildă, două plante parazite extrem de răspândite la noi, sunt printre cele mai puternice antitumorale din flora europeană. Ei bine, ciuperca tibetană, specialistă în parazitarea animalelor, se pare că ştie mai bine ca oricine cum să lupte eficient cu o tumoră invadatoare.

Iată câteva dintre formele de cancer în care eficienţa ciupercii tibetane a fost demonstrată:
* Cancerul de colon şi de rect - o cercetare a savanţilor chinezi făcută în 2007 arată faptul că două principii active, cordicepina şi acidul cordice­pic, inhibă creşterea tumorilor la colon. În combinaţie cu şofranul de India, eficienţa acestor principii active sporeşte, având şi un efect de blocare a vascularizării tumorilor de la nivelul intestinului.
* Cancerul la sân - un studiu japonez făcut în anul 2008 a demonstrat că administrarea extractului de Cordyceps stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva tumorilor mamare, făcându-le să intre în remisie.
* Cancer la plămâni - două studii, datând din 1999 şi din 2007, demonstrează că substanţele active din ciuperca tibetană declanşează aşa-numita apop­toză, adică moartea programată a celulelor maligne localizate la plămâni.
* Cancerul de piele - un experiment făcut pe animale cu melanom malign (cea mai agresivă formă de cancer de piele) a demonstrat o dublă acţiune a ciupercii tibetane: 1. Inhibă dezvoltarea melanomului 2. Împiedică metastazarea sa în organism. În com­binaţie cu şofranul de India, efectul său este şi mai puternic, curcuminozidele din acesta împie­dicând re­cidiva melanomului după ce el a intrat în remisie.
* Cancerul de prostată - ex­tinderea sa este stopată în multe cazuri, după un tratament de 24 de săptămâni cu extract de ciupercă tibetană.
* Alte forme de cancer în care s-a demonstrat efectul pozi­tiv al ciupercii tibetane sunt: can­cerul hepatic, cancerul de col ute­rin, limfomul malign, cancerul bucal, cancerul gastric, leucemia etc.

Ciuperca tibetană poate fi folosită şi înainte de apariţia bolii. Pentru prevenţie, se adminis­trează câte 600 de miligrame de extract de Cordyceps zilnic, în cure de 3 luni, urmate de alte 3-6 luni de pauză. Pen­tru tratarea cancerului deja instalat, se adminis­trea­ză câte 1200 de miligrame de extract de ciupercă tibe­tană, în cure de 6 luni, urmate de 1-2 luni de pau­ză, după care administrarea se reia.

Ciuperca tibetană şi chimioterapia

Un studiu desfăşurat simultan în China şi în Japonia, pe pacienţi cu cancer pulmonar în stadiile 3 şi 4, a arătat că ciuperca tibetană potenţează efectele antitumorale ale chimioterapiei. Din cei 50 de pa­cienţi cu cancer la plă­mâni care făceau chimioterapie şi care au partici­pat la studiu, la 46% s-a observat o intrare în remisie a tumorilor, iar la 22% dintre ei, o scă­dere a ritmului de creştere sau o stopare a dezvol­tării lor. Într-un alt studiu de medicină experimentală s-a mai demonstrat un lucru foarte important: ciuper­ca tibetană combate efectele adverse ale citostati­celor. De exemplu, s-a observat că ciuperca tibetană stimulează refacerea celulelor imunitare distruse de către citostaticele folosite în tratarea cancerului la sân, îmbunătăţind astfel capacitatea de apărare a or­ga­nismului în faţa microbilor, dar şi a cancerului.

Creşterea imunităţii

Nenumărate cercetări ştiinţifice arată faptul că o cură de câteva săptămâni cu extract de ciupercă tibe­tană ajută la îmbunătăţirea rapidă a capacităţii de apă­rare a organismului. Se administrează câte 800 de mili­grame de extract zilnic, pe stomacul gol, vreme de patru săptămâni. Astfel creşte capacitatea de apă­rare în faţa virozelor respiratorii, creşte eficienţa tra­ta­mentelor cu antibiotice folosite în tratarea pneumo­niilor, tuberculozei şi a infecţiilor urinare. Nu în ulti­mul rând, cu ajutorul ciupercii tibetane sunt com­bă­tute efectele de scădere a imunităţii care apar la anu­mite medicamente de sinteză, cum ar fi cortizonul şi derivaţii săi, antiinflamatoarele nesteroidiene (ibu­pro­fen, ketoprofen etc.), citostaticele, unele antibio­tice. Uimitor este că un imunostimulent atât de puter­nic cum este ciuperca tibetană nu este contrain­dicat în bolile auto-imune sau alergice, ci din contra. Efec­tele imunomodu­latoare ale acestui remediu sunt atât de bune, încât în spitalele din China este folosit pen­tru a ajuta organismul pacienţilor să primească mai bine transplantul de rinichi.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ