Cele șase proiecte vizând planuri de urbanism pentru zone din centrul Capitalei, ADOPTATE în CGMB

| 26 ian, 19:30

Cele șase proiecte de hotărâre care vizează planuri de urbanism pentru zone din centrul Capitalei au fost adoptate, marți, de Consiliului General al Municipiului București, după ce la finele anului trecut fuseseră respinse.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) care vizează dezvoltarea și modernizarea centrului Bucureștiului a fost reintrodus pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului General, la propunerea primarului general interimar Răzvan Sava, care a adresat, luni, un apel consilierilor pentru adoptarea acestui proiect, a informat Biroul de presă al municipalității, prin intermediul unui comunicat.

PIDU cuprinde 62 de proiecte de investiții în Capitală, în valoare de aproximativ 239 de milioane de euro. Zonele vizate sunt Piața Romană la nord, Piața de Flori la sud, Calea Moșilor la est și Calea Griviței la vest.

"PIDU este un proiect care va aduce bani europeni pentru București, care să fie alocați eficient pentru reconfigurarea urbanistică a unor puncte centrale ale Capitalei. Proiectul poate fi finanțat prin POR 2014-2021 cu 129 milioane de euro, la care se adaugă o contribuție de la bugetul de stat în valoare de șapte milioane de euro. Totodată, prin axele de finanțare dedicate monumentelor se pot obține alte 19 milioane de euro, iar alte 84 de milioane de euro se pot asigura prin asocieri de tip parteneriat public-privat", se arăta în comunicatul Primăriei.

Potrivit sursei citate, avantajele realizării acestui proiect cu bani europeni constau în realizarea a 3.155 noi locuri de parcare, extinderea și modernizarea rețelei de tramvai, creșterea cu 18.095 m2 a suprafeței de spații verzi, realizarea de noi rute pentru bicicliști și de culoare speciale pentru transportul în comun, accesarea a 150 milioane euro fonduri nerambursabile.

Proiectul prevede crearea unui sistem integrat de parcări, încurajarea folosirii mijloacelor de transport alternative — trasee de biciclete, mijloace ale RATB pe trasee rapide, se menționa în comunicatul Primăriei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ