Cele mai bune alimente ieftine pe care trebuie să le consumi

| 25 sep, 2014

Specialistii in domeniul nutritiei recomanda adesea cateva alimente cunoscute indeosebi pentru efectul lor extraordinar asupra corpului uman. Desi majoritatea sunt scumpe, exista si variante mai ieftine de a manca sanatos.

Fasolea

Ai nevoie de fibre? Mananca fasole! In plus, are multe proteine, vitamine si minerale, scrie Fox News.

Fasolea este una dintre cele mai ieftine legumece pot fi gasite pe piata si poate fi consumata si la conserva, procesul fabricatiei pastrandu-i toate proprietatile benefice pentru organism.

Afinele

Antioxidantii, vitamina C si polifenolii din afine ajuta la prevenirea bolilor de inima, toate aceste calitati venind la un pret accesibil oricui. Totusi, e bine de stiut ca afinele sunt mai scumpe iarna si primavara, insa varianta congelata este la fel de buna pentru sanatate si are un pret stabil.

Boabele de soia

Soia reprezinta una dintre cele mai ieftine si sanatoase alegeri pe care le poti face. Ea are un continut bogat de mangan si vitaminele B. Boabele obtinute din soia in urma prelucrarii pot fi consumate cu numeroase feluri de mancare. Acestea ofera aproximativ 20% din necesarul zilnic de proteine al corpului nostru.

Pestele

Desi pestele proaspat este scump, cel la conserva sau congelat reprezinta o alegere ieftina si sanatoasa pentru organism. Somonul este cel mai indicat datorita acizilor grasi omega-3 din el.

Inima si creierul au cel mai mult de castigat, prin consumul de peste putand fi evitat inclusiv accidentul vascular cerebral. Suplimentele din ulei de peste se recomanda, de asemenea, ele avand un pret destul de mic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ