Cele mai bune regimuri din lume verificate în timp

| 11 mar, 2014

Ce au in comun un japonez din insula Okinawa, un scandinav si un locuitor din Valea Vilacamba din America de Sud? Toti au o igiena de viata exemplara, care se reflecta intr-o forma uimitoare.

Practic, locuitorii din aceste zone ale lumii nu sunt supraponderali si traiesc mai mult decat ceilalti oameni de pe planeta. Secretul lor? O alimentatie sanatoasa si echilibrata. Uite care sunt cele mai bune regimuri din lume.

“Mancarea sa iti fie singurul medicament”, spunea Hipocrate acum 2000 de ani. Mai mult ca niciodata, suntem constienti ca alimentatia este una dintre cheile starii de bine, atat fizice, cat si psihice. Un regim alimentar nu inseamna neaparat restrictii. Expresia regim alimentar defineste pur si simplu modul in care o persoana se hraneste.

Regimul Okinawa

Insula japoneza Okinawa este supranumita “tara nemuritorilor fericiti”. Aici traiesc cei mai longevivi oameni din lume. In general, la japonezi sunt inregistrate mai putine cazuri de cancer si boli cardiovasculare decat la occidentali si au o densitate osoasa mai buna.

Alimentatia din Okinawa este compusa in principal din peste, crustacee, alge, legume, condimente, ierburi aromate, cereale si fructe. Carnea este consumata de doua ori mai mult decat in restul Japoniei, ca si leguminoasele si legumele verzi.

Citeşte articolul integral pe curademiere.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ