Cele mai mari bănci americane au concediat 30.000 de angajaţi, în 2012

| 26 apr, 2013

Principalele cinci bănci din SUA  au disponibilizat, în 2012, mai mult de 30.000 de angajaţi, ceea ce reprezintă 3,5 % din numărul total de salariaţi ai acestor instituţii financiare.

Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase, Goldman Sachs şi Morgan Stanley au fost nevoite să concedieze o parte din personal, pe fondul dificultăţilor economice cu care se confruntă.

"Disponibilizările în toiul crizei financiare sunt absolut explicabile. Dar, patru ani mai târziu, atunci când multe bănci raportează profituri mari şi chiar venituri record, acesta este un motiv de îngrijorare", menţionează experţii financiari, citaţi de Associated Press.

Reducerile de cadre au legătură cu faptul că noile norme din partea autorităţilor de reglementare financiară au determinat dispariţia mai multor domenii profitabile bancare. În plus, angajaţii îşi pierd locurile de muncă din cauza dezvoltării rapide a noilor tehnologii.

Încă între 2010 şi 2011, spun analiştii, se observau semne de ameliorare în sectorul bancar şi, prin urmare, era de aşteptat ca numărul de salariaţi să crească. Acum însă ei se tem că o ameliorare a situaţiei nu se va întâmpla.

Sectorul bancar american numără aproximativ 2,1 milioane de persoane, cu 105.000 mai puţin decât înainte de criza economică.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ