Cele mai MARI GREȘELI pe care le faci dimineața

| 10 iun, 2014

Dimineata este un moment important al zilei si poate insemna mult pentru orele de lucru care vor urma. Multi oameni fac unele greseli dupa ce se trezesc, iar evitarea lor poate avea un efect benefic asupra sanatatii lor.

De exemplu, unii preferă să alerge, gândindu-se că, astfel, își vor menține o formă fizică bună. Un asemenea obicei este nesănătos, căci mușchii spatelui sunt expuși leziunilor, cel mai rau lucru care se poate întâmpla fiind apariția unei hernii de disc, scrie Huffington Post. Un alt efect ce se poate manifesta e fenomenul de hipotensiune ortostatică, în special în cazul femeilor, după cum afirmă chirurgul american Alan Hilibrand.


Lumina soarelui

Dimineața, este bine să lași razele soarelui să pătrundă în încăperea în care ai dormit. În acest fel, îți vei regla și ceasul biologic, iar efectele benefice nu se opresc aici. Specialiștii afirmă că oamenii au o stare de spirit pozitivă, dacă încep ziua într-un asemenea mod și, în plus, își pot menține o greutate normală.

Nu amâna trezirea

Dacă ai obiceiul de a mai dormi câte zece minute după ce a sunat alarma, atunci trebuie să știi că ar fi bine să renunți la acest gest nesănătos pentru tine. O asemenea practica te scoate din programul normal și te împiedică să adormi ușor noaptea. Experții recomandă trezirea la ora stabilită atunci când te culci, și nu mai târziu.


Atenție la micul dejun

Cei care sar peste micul dejun și se apucă de sport la prima oră nu fac un lucru bun. Micul dejun trebuie luat într-un interval de 30 de minute după ce te trezești, în acest fel, metabolismul tău fiind intens stimulat. Corpul rămâne fără energie, după ce a consumat din ea în timpul nopții, fiindu-i necesari carbohidrați.

Sportul practicat la prima oră te poate lăsa fără energie. Dacă nu apuci să mănânci mult, o banană și cerealele uscate reprezintă o soluție de compromis într-o asemenea situație. Nu uita să bei și un pahar cu apă, deoarece, în timpul nopții, nu te-ai hidratat așa cum trebuie.

 


Sursă: sanatate.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ