Cele mai teribile CATASTROFE care ar putea afecta serios omenirea

| 24 iul, 2014

Catastrofe naturale. Până în anul 2050, omenirea s-ar putea confrunta cu o serie de dezastre, dacă nu vor fi luate măsurile necesare pentru a le preveni. Business Insider a alcătuit o listă a unor scenarii pesimiste.

Catastrofe naturale. Potrivit jurnaliştilor publicaţiei americane, schimbările climatice ar putea să forţeze milioane de oameni să-şi părăsească locuinţele. Potrivit unui studiu realizat anul acesta, o creştere a temperaturii medii pe glob cu doar trei grade Celsius ar duce la strămutarea a peste 600 de milioane de persoane.

O altă consecinţă a schimbărilor climatice este creşterea nivelului mărilor şi oceanelor. Acest fenomen ar putea duce la inundaţii catastrofale, iar oraşele situate în regiunile de coastă ar putea dispărea. 

Iar din cauza foametei, peste douăzeci de milioane de copii din Asia, Africa şi America de Sud ar putea fi afectaţi. Până în 2050, producţia de grâu din Asia va scădea cu 50 la sută faţă de nivelul din 2000, iar cea de orez - cu 17 procente.

Citește și: Cele mai mari cinci ameninţări la adresa existenţei umane


Creşterea temperaturilor, dar şi a umidităţii la nivel global vor facilita răspândirea insectelor purtătoare de boli contagioase, ceea ce va duce la declanşarea unor noi pandemii. 

Un al scenariu înfricoşător este creşterea numărului războaielor neconvenţionale, în principal cibernetice, dar şi al celor nucleare regionale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ