Cercetătorii șochează: Consumul laptelui favorizează apariția cancerului

| 10 apr, 2014

Încă din cele mai fragede timpuri am fost învățați că laptele este un aliment important pentru a ne menține sănătatea în limitele normalității. Odată cu trecerea timpului, numeroase studii au fost realizate asupra efectelor alimentului minune, iar specialiștii au ajuns la concluzia că laptele are o legătură directă cu instalarea cancerului.

Walter Willett, unul dintre cei mai renumiți nutriționiști din SUA și David Ludwig, profesor de pediatrie la Harvard sunt primii specialiști care au avut curajul să tragă semnalul de alarmă cu privire la consumul laptelui. Academia Americana de Pediatrie din SUA încurajează mamele să le ofere copiilor până la 3 căni de lapte pe zi, iar în școli s-a impus consumul laptelui degresat pentru a preveni obezitatea.

Specialiștii sunt de părere că există numeroase studii care au demonstrat că laptele degresat, precum și celelalte produse derivate cu un conținut mic de grăsime, nu fac altceva decât să contribuie la instalarea obezității datorită conținutului lor ridicat de zahăr.

Pe de cealaltă parte, s-a descoperit că laptele de vacă conține un hormon similar cu insulina și care ajută la dezvoltarea vițeilor. Acesta odată pătruns în organismul uman are efecte devastatoare asupra sănătății. Hormonul de creștere blochează sistemul de autoapărare și distrugere al celulelor canceroase, favorizând instalarea cancerului și dezvoltarea acestuia.

Ca urmare, adulții care au un nivel ridicat al acestui hormon au șanse mai mari să facă cancer de colon, de sân sau chiar și de prostată.

Cercetătorii de la Harvard School of Medicine au descoperit o legătură directă între produsele lactate şi cancer, datorită hormonilor existenţi în lapte – estrogen în particular. Riscul potenţial este foarte mare, estrogenul animal fiind de 100 000 ori mai puternic decât estrogenul din pesticide.

În societăţile agricole tradiţionale, crescătorii de vită mulgeau animalele timp de 5 luni pe an, doar în perioadele în care nu erau gestante.

În fermele de creştere intensivă, vacile sunt mulse câte 300 de zile pe an. În cea mai mare parte a acestui timp, ele sunt gestante. Cu cât este mai târzie sarcina unei vaci, cu atât este mai ridicată cantitatea de hormoni din lapte. De exemplu, laptele unei vaci aflate în ultimul stadiu al sarcinii conţine de 33 ori mai mult sulfat de estrona decât o vacă care nu este gestantă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 apr, 2014
traian
cine a sponsorizat studiul?
ma intreb oare cine a finantat studiul respectiv? au vreo legatura cu cei care nu pot produce lapte, sau cu cei dintr-o tara in care sute de milioane sunt alergici la lactoza? intreb si eu asa, ca unul care a baut pana acum un vagon de lapte si ar fi trebuit sa moara demult daca e sa ne luam dupa ce spun astia...
10 apr, 2014
sorina
OMG!!!
dupa parerea specialistilor ce ar trebui sa consumam ca sa ne cheltuim si banii si sa umplem buzunarele celor ce ne pun otrava planificata pe masa?!?!?
10 apr, 2014
marin
tampenie
fix cancerul a fost cel care a decimat atatea generatii anterioare care consumau lapte ca fiind alimentul de baza al vietii lor.
Parintii si bunicii si starbunicii au avut atata viata in parcursul lor pe acest pamant ca au depasit constant 80-90 de ani murind fara stres si batranete...Acum tot felul de specialisti in ghilimele demonteaza pana si firescul cotidian in scopuri mercantile.Pe cand o echipa de specialisti va demonstra ca statul pe scaun favorizeaza aparitia cancerului de colon si hemoroizii?!?!?!?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ