Cezar Preda despre Blaga: Mi-a fost prieten. L-am susţinut necondiţionat, iar el s-a fofilat

| 06 feb, 2014

Deputatul Cezar Preda care, miercuri, a anunţat că demisionează din toate funcţiile deţinute în partid, a dezvăluit, joi, într-o emisiune la un post local de televiziune, că a luat această decizie după ce Vasile Blaga nu i-a luat apărarea atunci când Emil Boc şi liderii din Ardeal l-au criticat.

Prezent, joi, într-o emisiune la un post local de televiziune, deputatulCezar Preda a relatat că, de fapt, este supărat pe Vasile Blaga, omul, pe care l-a susţinut "sută la sută, necondiţionat", şi care nu i-a sărit în apărare.

Preda a povestit că episodul care a culminat cu demisia sa a început la Braşov, la Colegiul Director al PDL, unde parlamentarul de Buzău l-a criticat pe Emil Boc, care lipsea de la reuniune. "Domnul Boc este un om care a primit enorm de la PDL. Dacă domnia sa consideră că altcineva i-a dat, şi nu PDL, cum de fapt şi alţii consideră că ei şi-au luat, ci nu că le-a dat partidul, este liber să facă ce doreşte. L-am respectat, îl respect şi îl voi respecta atât timp cât este în interiorul partidului. Când nu va mai fi în partid, nu se va mai bucura de respectul meu", afirma, la Braşov, Cezar Preda.

Preda a adăugat, în emisiunea televizată de joi, că la o zi după această declaraţie Emil Boc l-a sunat pe Vasile Blaga şi l-a atacat, iar preşedintele PDL nu a reacţionat: "Domnul Boc l-a sunat pe domnul Blaga şi cu mânie proletară a început să mă atace. Domnul Blaga nu a mai apucat să îl întrebe pe Boc: «Mă, tu de ce nu vii cu noi să dai un semn de soliditate pentru partid?» că Emil Boc a început să mă atace pe mine, că eu sunt vicepreşedinte şi nu vorbesc de capul meu, că ceea ce spun eu este politica partidului şi că PDL vrea să se despartă de guvernarea lui. O poveste de asta cusută cu aţă albă, iar Vasile Blaga nu a reacţionat".

Ulterior, Preda susţine că a fost atacat şi de alţi lideri ai partidului, iar Vasile Blaga nu i-a sărit în apărare.

"Am avut alegeri de grup, la grupul parlamentar, n-aveam niciun chef să fiu lider, am zis liderul trebuie să stea acolo, eu sunt plecat afară, dar ne aflam într-o situaţie grea, l-am întrebat pe Blaga ce să facem şi el ce a zis? Ca să nu-l supere pe Boc a zis: «Hai să-l punem pe ăla, pe Tinel, că, altfel, pleacă la PMP. Cezar nu pleacă nicăieri». O construcţie de asta pe lângă, iar Blaga nu recunoştea după aia. Şi, atunci, m-am uitat la el şi l-am întrebat: «Voi chiar nu mai judecaţi?» Eu m-am oferit ca să fie o soluţie tare, nu că îmi doresc eu... M-a pus în faţa unei situaţii penibile acolo! Apoi au luat cuvântul cei din Ardeal, am fost înfierat cu mânie proletară că de ce nu-mi asum guvernarea lui Boc cu tăierea salariilor. Le-am zis că guvernarea Boc trebuie să fie o etapă din care să învăţăm şi să venim cu o ofertă pentru că altfel cetăţenii nu ne vor vota. De aici ne-am întins la ceartă. Am zis că dacă Blaga n-a intervenit când eu la Convenţia partidului nu am votat pe Udrea sau Boc, ci l-am votat pe el, atunci am zis că nu are echipă şi m-am dat la o parte. Mă aşteptam să zică «stop, Cezar e în echipa mea». E un reproş, mi-a fost prieten, omul pe care l-am susţinut sută la sută, necondiţionat, iar el s-a fofilat", a spus Cezar Preda.

Preda a adăugat că, de când a luat decizia de a părăsi funcţiile de conducere de la vârful partidului, a refuzat dialogul cu Vasile Blaga.

"De trei zile sună, nu vorbesc, nu-i vorbesc, nu-i răspund la telefon. Este pur şi simplu o reacţie corectă a unui om care a stat lângă el până la capăt. Am fost sunat de 30 de şefi de organizaţii care mi-au zis: «Cezar, ai dreptate, a greşit aici». Oricare a fost atacat în partid sau dacă partidul a fost atacat, eu am sărit şi i-am apărat. Normal că ăstora li s-a pus pata pe mine, lui Udrea, lui Băsescu, ce-au zis: «nenorocitul acesta nu mai tace, hai să-l facem", a conchis Cezar Preda.

Preda a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Buzău, că demisionează din funcţiile de vicepreşedinte al PDL la nivel naţional şi de preşedinte al PDL Buzău, spunând că a luat această decizie în urma reuniunilor PDL care au avut loc sâmbătă la Braşov, unde el afirmase că, prin hotărârile pe care le-a luat, "PDL a creat un monstru numit USL".

Ulterior, el a declarat că a fost jignit de colegi şi că a fost găsit "ţap ispăşitor" de către Emil Boc, susţinând că nu se va răzgândi în ceea ce priveşte demisia nici dacă va pleca Boc.

Tot miercuri, întrebat de jurnalişti dacă înainte de a-şi da demisia din funcţiile deţinute în PDL a discutat cu liderul partidului, Vasile Blaga, Cezar Preda a răspuns că acesta l-a sunat de dimineaţă, însă nu a putut să discute cu el întrucât are "o problemă familială gravă, tatăl său fiind foarte bolnav".

"M-a sunat dimineaţă, n-am putut să vorbesc cu domnia sa despre asta, îmi pare atât de rău că se suprapune decizia mea peste o problemă familială gravă a domnului preşedinte. Am înţeles că tatăl său este grav bolnav, îi urez însănătoşire, îmi pare rău că s-au asociat aceste două chestiuni. Domnul Vasile Blaga e omul după care în ultimii doi ani şi jumătate am mers necondiţionat, ce va face, ce decizie va lua e problema domniei sale. Eu am zis să fac un bine partidului şi să nu trebuiască să mai justifice domnia sa ce cuvântări iau eu şi ce declaraţii fac eu", declara, miercuri, Cezar Preda.

Cezar Preda se află la cel de-al treilea mandat de deputat de Buzău.

În 1999, Cezar Preda a devenit membru PD, iar din 2003 este vicepreşedinte al PDL. De asemenea, din 2001 el este preşedinte al filialei judeţene Buzău a PDL.

În decembrie 2012, Cezar Preda a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL şi de cea de preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, în urma rezultatelor slabe obţinute de democrat-liberalii buzoieni la alegerile parlamentare. Patru zile mai târziu, el a revenit asupra deciziei de a demisiona, spunând că este conştient de fapul că e ultima oară când i "se tolerează o atitudine individualistă".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ