Cezar Preda: Traian Băsescu şi Victor Ponta confiscă agenda publică

| 29 apr, 2014

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat marţi că temele europene din campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai lipsesc din discursul partidelor iar de vină sunt în special preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, care 'confiscă agenda publică'.

"Ne aşteptam să fie o campanie calată mai ales pe atacuri între adversari politici, între partide politice şi foarte puţin, dacă nu chiar deloc pe temele atât de importante ale alegerilor parlamentare europene. Nu se discută absolut deloc, nici un partid nu reuşeşte să-şi introducă în agenda publică temele şi proiectele pe care le are pentru următorii cinci ani în Parlamentul European. Vina în principal este a liderilor politici care se consideră, s-au lansat, s-au confirmat şi vor să continue ca jucători. Ei nu sunt lideri care să separe apele, să încerce să dea întâietate altor proiecte, altor strategii, altor până la urmă oferte electorale. Ei trebuie să joace în fiecare zi, astfel încât atenţia publică să fie îndreptată asupra lor. Este vorba atât de preşedintele în exerciţiu, domnul Traian Băsescu, cât şi de premierul Victor Ponta, care confiscă prin comportament, prin decizie, prin modul în care îşi structurează opţiunile politice, confiscă agenda publică", a spus Preda la RFI, conform Agerpres.

El a adăugat că niciun europarlamentar din niciun partid politic nu mai reuşeşte să-şi prezinte temele şi că ofertele europene ale partidelor din România rămân la 'stadiul de bibliotecă'.

"Şi oferta noastră, 'Europa, în fiecare casă', care are trei obiective strategice importante, şi a PNL-ului şi a PSD-ului au elemente suficiente să justifice dorinţa României de a fi acolo şi de a lupta pentru România din interior, dar rămân la stadiul de bibliotecă, aşa cum au rămas foarte-foarte multe documente politice de valoare şi de poziţionare de-a lungul timpului', a afirmat deputatul democrat-liberal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ