Cheltuielile inutile ale Administrației Prezidențiale - bugetul lui Băsescu pentru 2014

| 09 ian, 2014

Președintele Traian Băsescu și consilierii săi sunt dispuși să plătească în anul 2014 aproximativ 40.000 de euro pentru revizia mașinilor și reparația parcului auto pe care îl au la dispoziție și de care se folosesc pentru promovarea formațiunii politice de la Cotroceni.

După cum arată informațiile prezentate în presă, cheltuielile pentru 2014 ale Bugetului Administrației Prezidențiale sunt gândite de oficialii de la Palatul Cotroceni doar în interes personal, având ca prioritate investițiile grupul de interese din Mișcarea Populară, în luxul consilierilor prezidențiali și în parcul auto ce-l deservește pe Președintele Traian Băsescu, pentru care se vor cumpăra peste 70.000 de litri de benzină.

Repartizarea bugetului Administrație Prezidențiale în acest an se realizează la prima vedere doar pe cheltuieli inutile ce nu aduc românilor niciun folos, ci sunt favorabile Partidului Mișcarea Populară și luxului consilierilor prezidențiali. Suma enormă care este la dispoziția Palatului Cotroceni este de 25,5 milioane de lei, bani pentru care deja s-a găsit locul.

Președintele Traian Băsescu și consilierii săi sunt dispuși să plătească în anul 2014 aproximativ 40.000 de euro pentru revizia mașinilor și reparația parcului auto pe care îl au la dispoziție și de care se folosesc pentru promovarea formațiunii politice de la Cotroceni. Numărul de mașini aparținând Adminstrației Prezindențiale este de 56: 18 dintre acestea sunt Opel Vectra C, 3 Opel Astra Caravan, 4 Dacia Logan Laureate, 9 Loganuri Ambition, 12 Mercedes 260 E și 10 Mercedes clasa C.

De asemenea, din lista cu piesele necesare pentru reparația mașinilor arată că parcul auto al Președinției este menținut într-o stare precară, în ciuda cheltuielilor exagerate.

Pe lista lungă cu cheltuieli impresionante ale Administrației Prezidențiale se numără și cumpărarea a peste 70.000 de litri de benzină. 62.900 de litri de benzină premium fără plumb vor fi achiziționați cu bani gheață și 7.862 de litri pe bază de bonuri valorice, care vor costa aproape de 80.000 de euro.

La un simplu calcul, ținând cont de un consum mediu de 10%, se poate observa că Președintele Traian Băsescu împreună cu consilierii și angajații Administrației intenționează să parcurcă anul acesta aproximativ 700.000 de kilometri. Această distanță impresionantă (care este echivalentul înconjurul pământului de peste 17 ori) este probabil calculată ținând cont de deplasările membrilor PMP pe teritoriul României pe parcursul anului electoral.

Ținând cont că președintele Traian Băsescu a afirmat recent ca există bani prin care amânarea accizei să fie compensată, există posibilitatea ca o foarte mare parte a bugetului pentru Cotroceni să fie direcționată spre costuri legate de combustibil. De altfel, într-un an electoral atât de important, ar putea fi o decizie politică interesantă din partea președintelui să suporte direct impactul negativ al amânării introducerii accizei pentru benzină și motorină.

Pe scurt, Administrația Prezindențială va folosi bugetul pentru 2014 pentru a cumpăra și investi în satisfacearea nevoilor personale și politice ale apropiaților lui Traian Băsescu, fără a aduce vreun beneficiu românilor. Instituția Prezidențială acționează astfel exact după modelul șefului de la Cotroceni, care a preferat să cumpere un teren agricol de peste 1 milion de euro folosind un împrumut obținut de fiica sa, în circumstanțe dubioase, de la CEC Bank.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 16:12
ojokshayisov
Occlusion side-effects re-emerge neutropenia motivation studied?
http://slkjfdf.net/ - Etaxufia Ocalofue mua.cvhg.obiectiv.info.fhm.ll http://slkjfdf.net/
22 oct, 15:49
ekucici
Pain effusion, carriers amiodarone, generalization combinations.
http://slkjfdf.net/ - Iwatabu Icoweqacu sfs.vwci.obiectiv.info.jcg.pe http://slkjfdf.net/
11 aug, 2014
daniel
diversiune.
Bugetul Administratiei Prezidentiale este intocmit de Guvern si aprobat de Parlament . Asadar trebuie criticat Ponta nu Basescu . Nu uitati ca administratia prezidentiala include mult mai mult decat presedintele Basescu . Acest articol este populist , manipulator si rauintentionat .
09 ian, 2014
nume lume
subiect
Băi băiatule, tu nu eşti doar rău-voitor, eşti chiar tâmpit...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ