China vrea să coopereze cu România în domeniul energetic și în cel al infrastructurii

| 16 dec, 2014

Premierul chinez Li Keqiang a făcut apel marți la intensificarea cooperării bilaterale româno-chineze la capitole precum energia nucleară, realizarea de proiecte în sectorul energiei termoelectrice sau infrastructura de transport, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o la Belgrad cu prim-ministrul Victor Ponta, relatează agenția Xinhua.

Șeful guvernului chinez și-a exprimat speranța că România și Republica Moldova vor începe în scurt timp consultările privind construcția liniei lor comune de tren de mare viteză și vor efectua studii în cooperare cu partea chineză.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat că România vrea o sporire a cooperării cu China în domenii cum ar fi energia nucleară și termoelectrică, realizarea de linii feroviare de mare viteză, aviația, agricultura, precum și relațiile culturale, cu obiectivul de a promova atât relațiile bilaterale dintre București și Beijing, cât și cooperarea dintre China și statele Europei Centrale și de Est, menționează agenția chineză de presă.

Întrevederea a avut loc în contextul celei de-a treia reuniuni la nivel de prim-miniștri din Europa Centrală și de Est și China de la Belgrad.

Vrem să folosim investițiile oferite de guvernul chinez

"Este important să promovăm îmbunătățirea relației UE cu China. Anul trecut am făcut un pas important pentru cooperare, dar proiectele se dezvoltă mai încet decât am fi dorit.

Una dintre marile provocări cu care ne confruntăm este cum să folosim investițiile oferite de Guvernul chinez și cum să le implementăm în țările din #Europa Centrală și de Est.

Totodată, cred că ar trebui să ne folosim toate forțele pentru a susține investițiile în domeniul Energiei. Aș fi foarte fericit dacă am putea organiza un Centru de Dialog pentru energie, pentru a găsi soluții împreună", a scris premierul pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 2014
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ