Chiriac (PSD): Banii de la rectificare sunt destinaţi lucrărilor începute şi pentru salariile profesorilor şi medicilor

| 23 oct, 17:17

Sumele alocate judeţului Braşov la rectificarea bugetară sunt destinate unor lucrări care au fost începute şi care se află în diferite stadii de execuţie dar şi pentru plata salariilor profesorilor şi a cadrelor medicale, a precizat, vineri, într-o de presă, preşedintele executiv al PSD Braşov, senatorul Viorel Chiriac, transmite Agerpres.

"Alocarea care i-a revenit judeţului Braşov este una foarte bună, 17,5 milioane de lei. Vorbim totuşi de o rectificare bugetară, nu vorbim despre un buget. Ne referim la o alocare de câteva sute de milioane de lei pentru salariile profesorilor, alte câteva sute de milioane de lei pentru salariile cadrelor medicale, câteva sute de milioane de lei pentru actele normative pe care le-am adoptat în această perioadă. Pe lângă acestea, reuşim să facem şi nişte lucrări care sunt începute şi neterminate, aflate în diverse stadii de realizare, începute în anii din urmă şi care, până la urmă, înseamnă nişte investiţii pentru localitatea respectivă. S-a schimbat metoda. Nu mai primeşti bani pentru cheltuieli curente şi de capital ca până acum, banii se dau de către Ministerul Dezvoltării doar dacă primarii vin cu facturile pentru lucrările aflate în lucru şi primesc banii imediat", a explicat preşedintele executiv al PSD Braşov. 

El a subliniat, de asemenea, că, după rectificarea bugetară, cele mai mari alocaţii ar reveni localităţilor braşovene cu primari PNL, care au avut lucrări începute şi nefinalizate în ultimii trei ani. 

Prezent la conferinţa de presă, deputatul PSD Emil Niţă, membru al Comisiei Finanţe Bănci de la Camera Deputaţilor, a declarat că săptămâna viitoare va pregăti o situaţie cu toate lucrările aflate în execuţie în judeţul Braşov, pe localităţi, stadiul în care se află, alocaţii bugetare acordate, pentru a se vedea care sunt primarii care au primit cele mai multe fonduri. 

Declaraţiile vin în urma acuzaţiilor aduse de parlamentarii PNL - Braşov, care au susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, că fondurile cele mai mari primite la rectificarea bugetară au revenit localităţilor cu primari ai PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ