Cifra de afaceri a France Telecom afectată de războiul preţurilor de pe piaţa franceză

| 24 apr, 2013

Grupul de telefonie France Telecom, proprietarul Orange, a anunțat miercuri o scădere peste așteptări a cifrei de afaceri înregistrată în primul trimestru. Ele sunt cauzate de reducerile de prețuri pe piața de telefonie mobilă din Franța.

France Telecom, al patrulea operator european de telecomunicaţii, a precizat că în primele trei luni ale acestui an cifra sa de afaceri a înregistrat o scădere de 4,1% până la 10,28 miliarde de euro în timp ce profitul operaţional a scăzut cu 6,6% până la 3,1 miliarde de euro, informează Reuters, citat de Agerpres.

Analiştii intervievaţi de Thomson Reuters mizau pe o cifră de afaceri de 10,35 miliarde de euro şi pe un profit operaţional de 3,12 miliarde de euro.

"Războiul preţurilor pe piaţa din Franţa a rămas feroce",  a declarat directorul financiar Gervais Pellissier. "Însă în lunile următoare vom putea să testăm apetitul consumatorilor pentru serviciile mobile 4G şi sperăm că aceasta ne va permite să recreăm valoare", a adăugat Pellissier.

France Telecom şi-a confirmat principalele obiective pentru 2013, un dividend stabil la 0,80 euro pe acţiune şi un flux de numerar de peste şapte miliarde de euro.

Recent, Standard & Poor's a coborât ratingul atribuit grupului francez de telefonie France Telecom până la "BBB plus" de la "A minus", cu perspectivă stabilă, citând creşterea competiţiei pe piaţa de telefonie mobilă din Franţa şi o scădere peste aşteptări a rezultatelor anuale.

Orange, este lider de piaţă în România cu 10,214 milioane clienţi la 31 martie 2013, în creştere cu creştere cu 127.000 faţă de perioada similară a anului trecut. Veniturile Orange România au scăzut în primul trimestru din acest an cu 1,4% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 219 milioane de euro

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ