Cinci motive pentru care este bine să consumi sfecla roșie

| 04 feb, 2014

O adevarata “bomba” de vitamine si nutrienti precum potasiu, magneziu, vitamina B6 sau fier, sfecla rosie este una dintre legumele care ne mentin sanatatea la cote maxime pe timpul iernii. Bogata in zaharuri, ea poate fi consumata ca atare sau gatita si chiar pusa la murat, iar beneficiile asupra sanatatii nu vor intarzia sa apara.

Care sunt cele mai importante beneficii ale sfeclei:

Reduce presiunea arteriala

Cantitatea mare de nitrati continuta de sfecla rosie ajuta la dilatarea vaselor sanguine si la scaderea presiunii arteriale. Cantitati importante de nitrati se gasesc si in laptuci, spanac, ridichi, praz sau patrunjel, conform doctorulzilei.ro.


Trateaza anemia

Nu este un mit ca sfecla face minuni in privinta anemiei, dar acest lucru este posibil gratie fierului care se regaseste in leguma si mai putin datorita culorii sale rosii.

Imbunatateste performantele sexuale

Sfecla este considerata Viagra naturala si a fost folosita de romani pentru a-si creste virilitatea. Concret, oxidul nitric eliberat in urma ingerarii sfeclei stimuleaza fluxul de sange catre organele genitale, iar la toate acestea se adauga si boronul, un mineral extrem de important in producerea de hormoni sexuali.

Trateaza constipatia

Sfecla contine de asemenea o cantitate mare de fibre solubile care actioneaza ca un laxativ. O cura cu salata de sfecla va va curata colonul si stomacul, echilibrandu-va tranzitul intestinal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ