Cinci semne că NU eşti atât de DEŞTEPT precum crezi

| 14 noi, 2013

Deşteptăciunea nu ţine numai de inteligenţa nativă, ci şi de abilitatea de a te descurca în orice situaţie. Aşadar, dacă aceste semne comportamentale îţi sunt familiare, ar trebui să încerci să-ţi schimbi atitudinea.

Eşti întotdeauna în centrul conflictelor

Nevoia de a arăta câ tu eşti cel care are dreptate, în faţa prietenilor, colegilor de serviciu ori cunoştinţelor, arată că, de fapt, eşti destul de nesigur pe calităţile şi argumentele tale. Renunţă la a mai stârni dispute şi vei vedea câtă energie vei salva. În schimb, foloseşte această energie le îndeplinirea unor obiective cu adevărat importante pentru tine.

Eşti mereu pe fugă şi mereu în întârziere

Managementul timpului şi-al energiei necesită anumite abilităţi pe care oamenii calmi şi inteligenţi le au. Într-adevăr, există situaţii în care eşti nevoit să alergi dintr-o parte în alta a oraşului, însă dacă ţi se întâmplă asta frecvent, ar trebui să-ţi programezi mai bine sarcinile pe care le ai de îndeplinit în anumite zile.

Vorbeşti mai mult decât asculţi

Nu e enervant să porţi o discuţie cu cineva care vorbeşte încontinuu şi-ţi mai şi întrerupe ideile ca mai spună câte ceva? Gândeşte-te la asta şi fii mai calm în conversaţii. Ascultă-l pe interlocutor mai mult şi vorbeşte mai puţin.

Lipsa succesului profesional

Deşi succesul profesional este, de multe ori, subiectiv, oamenii descurcăreţi şi deştepţi îşi folosesc inteligenţa şi pentru a avea rezultate peste medie la locul de muncă.

Nu citeşti ceea ce trebuie

Lectura uşoară este la modă în zilele noastre, însă oamenii deştepţi aleg, mai degrabă, cărţi al căror subiect să le pună mintea la contribuţie, în loc să citească romanecu valoare artistică discutabilă.

loading...

Ştirile orei

DAILYBUSINESS.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ