Cine ar putea fi succesorul lui Liviu Voinea la Ministerul Bugetului

| 17 iun, 2014

Ministerul Bugetului rămâne fără ministru dupa ce Liviu Voinea a fost votat ieri, de Parlament, viceguvernator al Băncii Naţionale. Asta înseamnă că va mai rămâne la şefia Bugetului până în luna septembrie când portofoliul va fi preluat de un nou ministru.

O prima variantă este ca Ministerul Bugetului să fie înglobat cu totul în Ministerul de Finanţe condus de Ioana Petrescu. De altfel, Ministerul Bugetului a fost creat prin separarea sa de Finanţe, în guvernul Ponta II. Astfel, de elaborarea bugetului de stat ar urma să se ocupe de nou ministrul de Finanţe, aşa cum a fost dintotdeauna până când competenţa aceasta i-a fost luată în favoarea unui ministru delegat, scrie RomâniaTv.net.

Deşi este varianta cea mai logică, este şi cea mai greu de pus în aplicare pentru că o eventuală contopire ar duce la modificarea structurii Guvernului, situaţia în care Victor Ponta trebuie să meargă în Parlament să primească un nou vot de investitură.

Pentru a evita votul din Parlament, premierul ar putea să păstreze Ministerul Bugetului şi să numească o altă persoană în fruntea lui. În acest caz, funcţia ministerială ar putea fi preluată de către Cristian Socol, care este deja consilier al primului-ministru pe probleme economice.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ