Cine cumpară afacerea Ursus

| 14 dec, 09:53

Grupul japonez Asahi Group Holdings cumpără operaţiunile de pe pieţele est europene ale InBev, într-o tranzacţie de 7,8 miliarde de dolari, relatează Reuters. Anunţul oficial ar urma să fie făcut azi.

Anheuser-Busch InBev a acceptat să-şi vândă mărcile de pe pieţele est euopene, care se referă la operaţiunile din Republica Cehă (Pilsner Urquel), din Polonia (Tyskie şi Lech) şi Ungaria (Dreher).

Reprezentanţii grupului japonez au refuzat să comenteze pe marginea subiectului.

Această tranzacţie ar putea fi cel mai mare deal pe care grupul japonez îl face în extinderea operaţiunilor sale cu bere pe pieţe străine. În Europa Asahi a preluat deja operaţiuniele de pe pieţele vestice ale SABMiller.

Pe piaţa românească, SABMiller este prezent prin intermediul Ursus Breweries, liderul pieţei de bere, care are în portofoliu mărci precum Ursus şi Timişoreana.

Afacerea cu japonezii are rolul de a îndeplini condiţiile necesare pentru ca AB InBev să poată finaliza preluarea SABMiller. AB InBev este la un pas de a finaliza achiziţia SABMiller, tranzacţie de peste 80 mld. euro condiţionată, printre altele, de vânzarea activelor SABMiller în Europa Centrală şi de Est, inclusiv din România.

Anterior, despre interesul grupului sud-african SABMiller de a găsi un cumpărător pentru operaţiunile de pe pieţele est europene, reprezentanţii producătorului de bere spuneau: „Aprobarea din partea Comisiei Europene pentru achiziţia SABMiller de către AB InBev a inclus angajamentul AB InBev de a vinde afacerile SABMiller din Europa Centrală şi de Est (CEE). După schimbarea controlului, ca parte a acestui angajament, AB InBev implementează obligaţii de tip «hold separate»“. Acestea presupun o izolare a afacerilor de restul operaţiunilor păstrate din AB InBev/SABMiller Group pentru a fi asigurată competitivitatea operaţiunilor din CEE precum şi independenţa de restul grupului AB InBev între momentul schimbării controlului şi cel al vânzării“. Ursus Breweries a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,58 miliarde de lei (355 mil. euro) şi un profit de 44 mil. lei (circa 10 mil. euro).

Tag-uri: ursus
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ