Cine dă mai mulți bani Armatei?

| 31 aug, 2014

Guvernul și-a reiterat vineri intențiile cu privire la continuarea creșterii bugetului Apărării până la nivelul de 2% pe an. De altfel, evoluțiile alocărilor directe de la bugetul de stat pentru MApN au urmat un curs în creștere, pornind de la 1,27% din PIB în 2010 la 1,47% din PIB anul acesta.

Din păcate, aceste statistici nu înseamnă nimic pentru Traian Băsescu în comparație cu oportunitățile de a face scandal (pe orice subiect) în campania electorală. Președintele a criticat Executivul pentru subfinanţarea armatei, susţinând că acesta preferă să le dea bani pentru campania electorală în loc să asigure fondurile necesare pentru creşterea nivelului de securitate al României.

De unde până unde această idee a „subfinanțării armatei” nu se știe, în condițiile în care, pe timpul Guvernului Emil Boc, pe care Băsescu îl ținea foarte din scurt, bugetul Ministerul Apărarii Naționale a fost de 6630 mil. RON (1,27% din PIB) în 2010 și de 7255 mil. RON în 2011 (1,30% din PIB), iar astăzi a ajuns la 9780 mil.RON (1,47% din PIB). În valori absolute, diferența de creștere dintre 2010 și 2014 este de 3150 mil. RON – aproape jumătate din bugetul MApN din 2010!!!

Citește și: Guvernul îi răspunde lui Băsescu: Bugetul Armatei a crescut în fiecare an

Apărarii Naționale a fost de 6630 mil. RON (1,27% din PIB) în 2010 și de 7255 mil. RON în 2011 (1,30% din PIB), iar astăzi a ajuns la 9780 mil.RON (1,47% din PIB). În valori absolute, diferența de creștere dintre 2010 și 2014 este de 3150 mil. RON – aproape jumătate din bugetul MApN din 2010!!!

Astfel, cu o creștere de 50% a bugetului Apărării în timpul Guvernului Ponta față de Guvernul Boc, cum poate să vină Traian Băsescu în fața românilor și să susțină că domeniul este „subfinanțat”?

Ipocrizia de care președintele dă dovadă pe final de mandat este una fără limite. În tot timpul în care acesta critică Guvernul, vine în paralel cu mesaje privind disponibilitatea României de a trimite în Ucraina tehnică militară. Cum ar fi posibil acest lucru dacă Armata română ar fi subfinanțată?

Din nou, Băsescu provoacă scandaluri inutile și minte românii cu nerușinare, doar pentru a-și demonstra „competențele” de șef al Guvernului, funcție care i-a fost promisă de Klaus Werner Iohannis în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ