Cine este CLAUDIU MANDA. Victor Ponta mizează în continuare pe tineri

| 01 aug, 2014

Guvernul Ponta. Premierul Victor Ponta mizează pe miniştri tineri, cu pregătire profesională solidă, Claudiu Manda urmând a se alătura echipei tinere de la Guvern din care fac parte Ioana Petrescu de la Finanţe, Nicu Bănicioiu de la Sănătate, Remus Pricopie de la Educaţie, Răzvan Nicolescu de la Energie şi lista poate continua.

Guvernul Ponta. De la anunţul ministrului Liviu Voinea, care din toamnă urmează să preia funcţia de viceguvernator al BNR, mass-media a acreditat o serie întreagă de nume care ar fi urmat să-i succeadă ministrului Voinea la protofoliul Bugetului. Iată însă că după ce pe bursa zvonurilor au circulat diferite variante – mai mult sau mai puţin fanteziste – se cunoaşte numele viitorului ministru al Bugetului. Cel nominalizat de primul-ministru Ponta este Claudiu Manda, preşedintele executiv al PSD Dolj. În vârstă de 39 de ani, Claudiu Manda va întregi garnitura de miniştri tineri ai Cabinetului Ponta.

Abordare este una consecventă – premierul Victor Ponta mizează pe miniştri tineri, cu pregătire profesională solidă, Claudiu Manda urmând a se alătura echipei tinere de la Guvern din care fac parte Ioana Petrescu de la Finanţe, Nicu Bănicioiu de la Sănătate, Remus Pricopie de la Educaţie, Răzvan Nicolescu de la Energie şi lista poate continua.

Citeşte şi: Un an de guvernare USL cu votul românilor în spate

Cine este CLAUDIU MANDA. Claudiu Manda s-a născut pe 20 decembrie 1975 la Craiova. A urmat cursurile Universităţii din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice, Secţia Contabilitate şi Informatică de Gestiune şi a obţinut ulterior certificatul de expert contabil de la Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, fiind la vremea respectivă cel mai tânăr deţinător al titlului. În 2009, Claudiu Manda devine doctorand în management al Universităţii de Stat Valahia din Târgovişte.

Printre funcţiile avute în tinereţe au fost şi director adjunct cu probleme de tineret în cadrul Direcţiei pentru Tineret şi Sport al judeţului Dolj, între 2001-2003, şi director al Casei de Cultură a Studenţilor Craiova (2003-2004), potrivit informaţiilor de pe site-ul personal. Din 2004 şi până în prezent este membru al Membru al Comisiei de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor. În perioada 2004-2006, a fost secretar general al TSD, iar între 2004 şi 2008 Manda a fost şi şeful grupului parlamentar de prietenie Româno-Indoneziană. În perioada 2001-2003 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al PSD Craiova, urmând ca în 2007 să devină vicepreşedinte al organizaţiei PSD Dolj, iar un an mai târziu, în 2008, preşedinte executiv al PSD Dolj.

Citeşte şi: Claudiu Manda, propunerea Guvernului pentru funcţia de ministru al Bugetului

Creditul pe care premierul Victor Ponta îl acordă tinerilor în cadrul Executivului nu este întâmplător. PSD a câştigat alegerile – atât cele parlamentare sub cupola USL, cât şi pe cele europarlamentare din luna mai – mizând pe înnoire. Astfel, s-a reuşit implementarea unei formule de succes care propune tineri bine pregătiţi, cu expertiză în domeniile lor şi care sunt capabili să facă faţă rigorilor unor funcţii de mare responsabilitate.

Chiar dacă o parte a presei s-a grăbit să-l atace pe Claudiu Manda, calităţile tânărului ministru vor fi probate de înadată ce acesta va intra în pâine şi va prelua oficial portofoliul Bugetului. Mai rămâne însă ca nominalizarea să fie acceptată şi de preşedintele Băsescu, nefiind exclus propunerea premierului să reprezinte un nou motiv de dispută politică, în nota specifică şefului statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 aug, 2014
Mana Moarta
Viitorul luminos
Singurul lucru pe care l-am constatat este acela ca Plagiatorul are mana buna. Am vazut-o, dupa ce si-a intrat in paine, si pe Petreasca. Avea cifrele la ea dar n-a vrut sa le dea. Pai, atunci la ce s-au mai dus la Cotroceni? Sa admire peretii?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ