CINE este IULIAN MATACHE, noul ministru al Transporturilor

| 16 iul, 13:42

Iulian Matache, noul ministrul al Transporturilor, a fost secretar de stat în acelaşi minister din martie anul trecut şi este considerat un apropiat al liderului PSD Marian Oprişan, el ocupând funcţii de conducere la nivelul Consiliului Judeţean Vrancea.

Iulian Matache, noul ministrul al Transporturilor, a fost secretar de stat în acelaşi minister din martie anul trecut, fiind transferat de la Ministerul Dezvoltării. El a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea până în mai 2012, când USL a preluat guvernarea, moment în care a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Iulian Matache, a cărui soţie este preşedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat în presa locală drept un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, la momentul numirii ca secretar de stat, în mai 2012, el mulţumindu-i public lui Oprişan şi spunând că nu ar fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea sa.

Iulian Matache a fost angajat din 1999 până la plecarea la Ministerul Dezvoltării, în 2009, la Consiliul Judeţean Vrancea, ocupând funcţiile de inspector de specialitate, şef compartiment şi director executiv. În 2009 a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării pentru câteva luni.

Ministrul Transporturilor este inginer, luându-şi diploma de licenţă la Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri la Universitatea de Construcţii din Bucureşti în 1996.

Citeste si: IULIAN MATACHE va depune mâine JURĂMÂNTUL

De asemenea, a mai făcut unele cursuri şi programe de perfecţionare la Bucureşti, Bruxelles şi Barcelona. Matache este vorbitor de limbă engleză, cunoaşte la nivel mediu limba franceză şi este posesorul unui permis de conducere a calculatorului ECDL.

Matache deţine, împreună cu soţia sa, trei terenuri de 482, 600 şi 1.000 mp şi o casă de locuit de 203 mp. Ministrul mai deţine un Volskwagen Passat din 2007. Iulian Matache are două credite scadente în 2016 de 5.340 şi 14.300 de euro şi unul ipotecar, scadent în 2038, în valoare de 50.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere, completată în 2014.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea lui Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor. Potrivit procedurii, urmează ca Iulian Matache să depună jurământul de învestire în funcţie, în cadrul unei ceremonii oficiale, la Palatul Cotroceni, pentru ca acesta să poată prelua efectiv portofoliul rămas vacant după demisia lui Ioan Rus. Preşedintele nu se află însă în ţară, el efectuând joi o vizită oficială în Serbia.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, pe Twitter, că Iulian Matache, actual secretar de stat la MT, este propunerea sa pentru portofoliul Transporturilor, în baza deciziei BPN al PSD. Anunţul a fost făcut după ce, tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a respins prima propunere a premierului, în persoana lui Mihai Fifor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ