Cine este şi ce avere are Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş (PSD)

| 10 dec, 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, considerat un apropiat şi protejat al lui Ilie Sârbu, a intrat în administraţia locală încă din 1986, când a devenit primar al localităţii Remetea Mare, până în 1992, apoi din nou din anul 1996. El a condus timp de zece ani Direcţia Apelor Banat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, suspectat de fapte de corupţie, are 61 de ani. El este absolvent al Şcolii Tehnice de Maiştrii Mecanici Cernavodă şi al unui liceu industrial din Timişoara, având diplomă de maistru mecanic. În perioada 1985-1989, a urmat cursurile Institutului de Ştiinţe Politice şi Economice din Bucureşti (fosta Academie ”Ştefan Gheorghiu”), iar între 1990 şi 1993 a urmat cursurile Universităţii de Vest Timişoara, obţinînd diploma de economist.

În perioada 1970-1978, Bojin a lucrat ca maşinist la Întreprinderea de mecanizare, transport, lucrări de îmbunătăţiri funciare- IMTLIF Timişoara, iar între 1978-1985 a fost maistru mecanic utilaje grele la Staţia de utilaje grele, transport construcţii - SUGTC Timişoara. El a fost şi ”şef de lot” la Întreprinderea de execuţie şi exploatare lucrări îmbunătăţiri funciare - IEELIF Timişoara, fiind şi preşedinte al sindicatului din fabrică, în perioada 1984-1985.

În anul 1986, Titu Bojin a devenit primar al localităţii Remetea Mare, ocupând această funcţie până în anul 1992. Ulterior, el a fost, timp de patru ani, director economic al SC TIBUC-SNC Bucovăţ.

Citeşte şi: Ministrul de Externe aruncă BOMBA: Pe Corlățean și Meleșcanu îi va judeca DNA-ul

În anul 1996, Bojin a redevenit primar al localităţii Remetea Mare. După un mandat de primar, Titu Bojin a fost, timp de un an, director economic al SC REMODET TMB SRL.

Din anul 2001 şi până în 2011, Titu Bojin a fost director al Direcţiel Apelor Banat. În această perioadă, mai exact din 2000 şi până în 2012, Titu Bojin a fost şi consilier judeţean PSD.

În septembrie 2011, Titu Bojin, declara că a decis să se retragă din funcţia de director al Direcţiei Apelor Banat, după ce a fost nominalizat de USL să candideze la şefia CJ Timiş. Până la alegerile din iunie 2012, când a câştigat mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Bojin a fost şef al Serviciului Exploatare şi Întreţinere a Sistemelor din cadrul Direcţiei Apelor Banat.

Bojin este membru al PSD încă de la formarea PDSR, în 1992, iar din anul 2008 este preşedinte al filialei Timiş a partidului. El este şi membru în Comitatul Executiv Naţional al PSD şi membru în Consiliul Naţional al PSD.

În ultima sa declaraţie de avere, din iunie 2013, Titu Bojin menţionează că are două terenuri în Remetea Mare, de 2.368 metri pătraţi, respectiv 1,46 hectare, primul cumpărat, iar cel de-al doilea atribuit conform Legii 18. El are o casă tot în Remetea Mare, de 260 metri pătraţi, deţinută alături de soţie.

La categoria ”bunuri aflate în proprietate", Titu Bojin declară bijuterii de 7.000 de euro.

Potrivit declaraţiei de interese, Bojin este acţionar majoritar la SC Lugomet SA Lugoj şi asociat unic la SC Remodet TMB SRL Lugoj.

De asemenea, acesta este reprezentant în mai multe AGA: Adivest, ”Apă şi Canal”, ”Polul de Creştere” şi ”Politehnica Timişoara”.

Bojin mai precizează că este membru în AGIR, AJVPS, Clubul Social Democrat, Clubul specialiştilor AGR, Apa Vest, Asociaţia Culturală Banatului, Liga Drepturilor Omului, precum şi senator de onoare la Universitatea de Vest Timişoara.

Titu Bojin este considerat un apropiat şi "protejat" al senatorului PSD Ilie Sârbu, datorită căruia ar fi fost menţinut în funcţie la Direcţia Apelor Banat, deşi la guvernare era PDL.

Citeşte şi: PREMIERĂ! DNA primeşte recunoaştere de la nivel înalt. Instituţia va colabora cu Banca Mondială

Unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii derulat de Direcţia Apelor Banat în mandatul lui Bojin a fost “Consolidare şi reprofilare râu Timiş pe sectorul Lugoj - frontiera Serbia”, în valoare de peste 153,4 milioane de lei. Una din companiile care a lucrat la acest proiect este şi Remodet TMB SRL, la care Titu Bojin este asociat unic, a scris presa locală. Aceeaşi firmă apare ca subcontractor şi la proiectul “Regularizarea râului Bistra pe sectorul Oţelu Roşu – Iaz”. O altă firmă în care acţionari au fost soţia şi fiul său - Temadi TMB - a primit alte două lucrări vizînd amenajarea unor acumulări de apă în localităţile Dumbrăviţa şi Ianova, perioadă contractelor fiind de opt, respectiv zece ani.

Presa locală a scris, de-a lungul timpului, că familia Bojin a avut contracte cu Direcţia Apelor încă din 1998, firmele acestora fiind "abonate" la lucrările de subcontractare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ