Cine îi ascultă pe primari?

| 30 aug, 2014

În România există foarte mulți aleși locali care nu pot accepta faptul că PNL a bătut palma cu PDL, după anii în care cele două partide au fost inamici politici și după succesul înregistrat în alegerile din 2012 de către Uniunea Social Liberală. Dar cine îi ascultă pe acești oameni? Cu siguranță nu actuala opoziție!

Prin migrația forțată a aleșilor locali ai PNL, de la USL la PDL, s-a încălcat principiul libertății de conștiință care spune că nimeni nu poate fi obligat să adopte o opinie împotriva convingerilor sale. Iar acuzele că OUG-ul adoptat joi va încuraja traseismul politic sunt absurde!

De fapt sensul OUG este cu totul altul. Nu este stimulată migrația, ci se oferă aleșilor locali posibilitatea de a refuza trădarea votului primit de la cetățeni doar pentru că “mai marii” de la București, Klaus Werner Iohannis și Vasile Blaga, doresc să-și comaseze forțele din teritoriu pentru a-i oferi lui Traian Băsescu funcția de prim-ministru.

Citeşte şi: Ce a produs alianţa PNL-PDL: blocarea ţării în plan local

Declarațiile primarului din Galați, Marius Stan, sunt cât se poate de relevante în acest sens. Stan a declarat ca în ultimii ani a fost tradat de propriul partid, PNL, în sensul blocării de către consiliul local a unor proiecte importante. Prin urmare, a ales sa opteze pentru UNPR, una dintre formațiunile care au format USL în 2012.

În municipiul Botoşani, PDL-ul a obţinut 10% în alegeri şi acum, împreună cu PNL, au majoritate în consiliul local şi decid împotriva primarului.

În Timiș, comuna Săcălaz, unde şeful PNL Timiş a anunţat excluderea din PNL a trei consilieri locali din Săcălaz care au încălcat o hotărâre a Biroului Politic al PNL. Motivul excluderii a fost refuzul acestor consilieri de a semna sau de a respecta un protocol de colaborare cu PDL.

Iar Consiliul Local al comunei Sacoşu Turcesc, prin excluderea unor consilieri, a dus la situaţia de nerealizare a unui proiect, un drum comunal important care leagă două localităţi şi care fac şi legătura cu un drum judeţean, Timişoara-Lugoj.

Citeşte şi: PNL se autodenunță partenerilor externi

Mai mult, există probleme în toată țara în domeniul absorbției fondurilor europene, doar pentru că aleșii locali ai PDL fac tot ce le stă în putere pentru a da lovituri de imagine Guvernului și pentru a ține România pe loc.

Iar dacă vorbim despre argumentele Opoziției, care face apel la “norme morale, cum l-am putea lua în serios pe Klaus Iohannis cu apelul său împotriva migrației primarilor, când chiar el este unul dintre cei mai notorii traseiști politici ai României, trecând fără să clipească de la FDGR la PNL atunci când i s-a promis o funcție de conducere de către Crin Antonescu.

De altfel, dacă analizăm mai atenți subiectul, putem observa că pe subiectul efectelor OUG Klaus Iohannis s-a sucit la 180 de grade în mai puțin de 24 de ore. Miercuri seara, la Galați, Iohannis anunța că PNL e pregătit să primească primari în urma adoptarii OUG, că vor pierde foarte puțini aleși locali și chiar vor câștiga noi membri în unele județe. După aceea, probabil ca efect al unei mustrări primite din partea lui Traian Băsescu, Iohannis și ACL au anunțat că nu vor primi “traseiști”. Cu atât mai bine – este greu de crezut că există acum aleși locali care vor să facă alianță cu PDL și să-și asume tăierile de salarii și pensii din 2010.

Citeşte şi: Cum explică LIVIU DRAGNEA controversata OUG prinvid migrarea aleşilor locali de la un partid la altul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ