Cine speră să revină la guvernare cu ajutorul lui Klaus Iohannis

| 09 sep, 2014

Dacă până de curând Klaus Iohannis a evitat să discute despre o presupusă venire la guverare a ACL după prezidențiale, acum asistăm la o schimbare de ton, liderul PNL începând să abordeze acest subiect în mod diferit. Astfel, candidatul dreptei a declarat în weekend, mai mult sau mai puţin pe faţă, că după ce va câştiga alegerile va încerca construcţia unei majorităţi parlamentare artificiale în urma căreia să îl numească pe Cătălin Predoiu prim-ministru.

În acest context, poate că ar fi util un mic exerciţiu de imaginaţie în legătură cu anumite persoane care au deja o istorie în spate şi care ar putea intra într-un viitor cabinet Predoiu garantat de Klaus Iohannis. De asemenea, având în vedere cum PDL-ul începe să devină din ce în ce mai important decât PNL-ul în noua construcţie de dreapta care se prefigurează după alegeri, este foarte posibil ca o parte din aceşti oameni să revină în funcţii pe care le-au mai ocupat sau în altele mai înalte.

Un prim exemplu ar fi Radu Berceanu, veteran al mai multor guverne care s-a remarcat încă din anii ’90 prin modul în care făcea afaceri cu produse petroliere şi nu numai. El s-ar putea ocupa de exemplu de Ministerul Transporturilor, pe care l-a mai coordonat de altfel. Berceanu a fost şi ar fi din nou un urmaş demn al lui Traian Băsescu la acest minister, activitatea sa la Transporturi fiind pe vremea Cabinetului Boc la fel de inexistentă precum cea a actualului lider de la Cotroceni.

Citeşte şi: Viteazul Iohannis, alt conducător prea mare pentru Constituția unei țări atât de neînsemnate

Un alt veteran al guvernărilor de Dreapta care ar putea reveni la Putere este şi Adriean Videanu, căruia i s-ar potrivi cel mai bine postul de la Adminsitaţie şi Dezvoltare Regională unde şi-ar putea dovedi din nou talentele de gospodar. Din această postură, fostul primar al Capitalei ar putea importa borduri la preţuri speciale nu doar pentru bucureşteni, ci şi pentru alte oraşe mari sau chiar sate din România. Că doar, după ce Elena Udrea a construit parcuri şi terenuri de fotbal în pantă, poate să vină şi Videanu să pună nişte borduri din care să câştige clientela de partid.

Lângă Videanu la Dezvoltare Regională cel mai bine i-ar sta la Finanţe sau la Buget lui Sorin Blejnar, care după ce ar fi scăpat de multiplele dosare în care numele său este implicat ar putea reveni la activităţile sale preferate. În fond, nimeni nu se pricepe la afaceri cu petrol şi la returnări de TVA mai bine decât fostul şef al ANAF, despre care se spune că era omul la care liderii PDL apelau atunci când aveau nevoie de fonduri. Astfel, Blejnar ar fi din nou în prima linie a obţinerii de bani pentru partid, la fel ca în vremurile bune.

Citeşte şi: Iohannis s-a integrat în PDL

Desigur, instalarea unui Cabinet care să îi includă pe Videanu, Blejnar sau Berceanu nu ar putea fi făcută decât cu instalarea din nou a Robertei Anastase în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, post care a consacrat-o de altfel. Fără aritmetica imbatabilă a doamnei Anastase ar fi şi greu să votezi un guvern care să cuprindă persoane de genul celor prezentate mai sus.

Desigur, ei pot ocupa orice alte posturi importante în cazul în care Klaus Iohannis ar ajunge la putere, dar rezultatul ar fi acelaşi: oameni care reprezintă cele mai bine regimul construit de Traian Băsescu se vor afla din nou în funcţii de decizie de unde vor face rău României. Doar din acest motiv şi retorica lui Klaus Iohannis legată de un nou mod de a face politică devine egala cu zero, o eventuală victorie a sa în alegeri echivalând cu revenirea în prim-plan a unor grei ai guvernărilor portocalii de teapa lui Berceanu, Videanu, Anastase sau Blejnar.

Citeşte şi: Cât de mare să fie coincidența? Udrea și Iohannis la același miting electoral

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 sep, 2014
Un om simplu
'''
Sa stii ca de asta se zbate sa aduca pe videanu cum spui mataluta tanti!!!! Eu zic ca ar trebuii sa stai sub birou sa nu mai scrii! Ai probleme tanti de capitala ! Daca ajungea Sibiul capitala europeana a culturii cu bani de la Bucuresti ajungea pin anul 3007 .Acum dati din creioane ca e meritul alcuiva,cand de fapt sasul asta a facut totul pin respectul ce il impune si de asta a fost luat in seama .Deocamdata este singurul care are ceva de facut in viitor ca presedinte.Ceilanti doar musca din spate ca nu au alceva de zis ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ