Cine stă cu adevărat în spatele campaniei lui Klaus Iohannis

| 14 noi, 2014

Legătura pe care o are candidatul ACL cu oamenii Moscovei poate reprezenta o bună explicație pentru opoziția lui Klaus Iohannis față de strategia de independență energetică a României.

După seria de dezvăluiri privind retrocedările ilegale de imobile din municipiul Sibiu și modul suspect în care a achiziționat cele șase case pe care le deține, în prima parte a lunii octombrie presa națională a oferit informații cu privire la cine se află în spatele candidaturii lui Klaus Iohannis.

Potrivit informațiilor publicate de mass-media, Klaus Iohannis beneficiază de ajutorul financiar al omului de afaceri Michael Schmidt, care este nimeni altul decât directorul BMW România. Michael Schmidt i-a oferit liderului liberal pe perioada campaniei electorale posibilitatea de a locui într-un imobil exclusivist din cartierul Primăverii la un preț mai mult decât modest. Deși potrivit experților imobiliari, apartamentul în care locuiește candidatul ACL costă cel puțin 1,5 milioane de euro, Michael Schmidt i-a pus la dispoziție lui Klaus Iohannis locuința de peste 240 de metri pătrați pentru o chirie modică de numai 500 de euro pe lună.

Citeşte şi: Iohannis și discursul pro-Justiție – un fel de fals în declarații

Omul de afaceri nu se află la prima inițiativă de acest fel, în 2007, când Primăria Sibiu, condusă de Klaus Iohannis a semnat un parteneriat cu reprezentantul Automobile Bavaria, SC Contempo SRL. Compania lui Michael Schimdt punând la dispoziție 15 autoturisme de lux pentru oaspeții de seamă ai orașului și o limuzină pentru liderul liberal. În schimbul acestui cadou, la scurt timp după „donație” Klaus Iohannis a susținut interesele lui Michael Schmidt, care a primit aprobarea Consiliului Local Sibiu de a construi o reprezentanță a BMW în oraș.

Recent, presa din Republica Moldova a descoperit că finanțatorul lui Klaus Iohannis, Michael Schmidt este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi, Veronica. Renato Usatîi este acțonar al Gazprom și colaborator al puterii de la Moscova. Numele lui Renato Usatîi este legat de mai multe crime şi scandaluri, acesta angajând un asasin pentru a ucide un bancher rus la Londra.

Noile informații oferite de presa de peste Prut vin să ofere o imagine de ansamblu asupra candidaturii la președenție a lui Klaus Iohannis și să ofere răspunsuri la pozițiile exprimate de liberal pe unele teme. Legătura pe care o are candidatul ACL cu oamenii Moscovei poate reprezenta o bună explicație pentru opoziția lui Klaus Iohannis față de strategia de independență energetică a României. În repetate rânduri liberalul a suprins prin rezerva sa față de exploatarea gazelor de șist, care ar conferi independența energetică României. „Cu exploatarea trebuie să o luăm un pic mai încet, pentru că vorbim de o tehnologie care nu este nouă. Exploatarea putem să o abordăm atunci când avem o tehnologie care să garanteze siguranța cetățenilor și a mediului", afirma  Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni televizate, la începutul lunii august.

Citeşte şi: Câţi bani au primit Klaus Iohannis şi Victor Ponta pentru campania electorală

Poziția în materie de politici energetice adoptată de către Klaus Iohannis se dovedește în lumina dezvăluirilor presei a nu fi doar o simplă ezitare sau o lipsă de viziune, ci o premeditare. Judecând din prisma ultimelor informații nu putem să nu ne întrebăm ce angajamente în materie de securitate energetică și-a luat candidatul ACL în schimbul sprijinului primit de către oamenii Moscovei. Chiar și dacă admitem că aceste informații sunt simple coincidențe, pot oare risca românii să pună în cea mai înaltă funcție în stat un om politic care este sponsorizat de un om bănuit a avea legături cu interesele Moscovei?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 feb, 20:06
vuzuva
CE ARTICOL IDIOT
Fara sa am vreo simpatie pt dl. Iohannis, autorul articolului condamna refuzul gazelor de sist, pe motiv ca asa VOM DEPINDE DE MOSCOVA??!? Dar cand nu vor mai avea oamenii apa potabila, de cine o sa depindem, de DOAMNE-DOAMNE?!?! Ne vom ruga sa ploua!
15 noi, 2014
Audidanuvedi
Dezinformare crasă
Eu zic că ar fi frumos ca pe lângă acest articol să îi scrii și lui Michael Schmidt și să îl anunți că a fost promovat. Ah, și dacă tot suntem la capitolul scrisori, scrie-i una și lui Alexander Milanov. Merită să fie anunțat că nu mai este director BMW România: Nu de alta, dar așa zice tovarășul blogger Pop.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ