CINE ŞTIE SĂ SE VÂNDĂ! Irlanda: Veniturile din turism ar putea ajunge anul acesta la nivelul record de şapte miliarde de euro

| 30 dec, 17:05

Numărul sosirilor vizitatorilor străini în Irlanda a crescut anul acesta cu 14%, ajungând la nivelul record de opt milioane, în timp ce câştigurile anuale din turism vor depăşi pentru prima dată şapte miliarde de euro, a anunţat miercuri Confederaţia Industriei Turismului Irlandez (ITIC), transmite RTE News.

Un număr record de turişti din Marea Britanie, SUA, Germania şi Franţa s-a înregistrat anul acesta în Irlanda, în timp ce sosirile vizitatorilor de pe pieţele în curs de dezvoltare a urcat cu 13% în 2015. 

Turiştii străini au cheltuit peste 4,1 miliarde de euro în acest an, un avans de 16% faţă de 2014. Companiile de feriboturi şi cele aeriene au obţinut încă 1,3 miliarde de euro datorită vizitatorilor străini, în timp ce veniturile din turismul intern au urcat cu 6%, la 1,6 miliarde de euro. 

Performanţele din turism au fost sprijinite de redresarea economiei mondiale, ratele favorabile de schimb şi majorarea capacităţii de transport spre Irlanda, a apreciat şeful ITIC, Eoghan O'Mara Walsh. 

Unul din cinci locuri de muncă create în Irlanda din 2011 se află în industria turismului, unde există peste 220.000 de angajaţi, a afirmat preşedintele ITIC, Paul Gallagher. 

Pentru anul viitor, instituţia se aşteaptă la o creştere cu 5% a numărului de turişti străini, datorită avansului economiilor din Marea Britanie, SUA, Germania şi Franţa, precum şi a aprecierii lirei sterline şi dolarului faţă de euro.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ