Cine sunt candidații care au obținut mai puține voturi decât semnăturile pentru candidatură

| 03 noi, 2014

iREZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Unii candidaţi n-au fost votaţi nici măcar de susţinătorii lor. Aproape jumătate dintre aspiranţii la prima funcţie în stat n-au reuşit să adune voturi nici măcar cât numărul de semnături depuse pentru a putea intra în cursa prezidenţială, repectiv 200.000.

Împreună, ultimii şase candidați au fost votaţi de mai puţin de 300.000 de alegători, de cinci ori mai puţin decât numărul semnăturilor depuse la Biroul Electoral Central, informează digi24.ro.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.Ne-a interesat cum ar arăta o formațiune politică perfectă. Întâmplător sau nu, m-am potrivit cu ceea ce își dorește omul”, spunea Mirel Mircea Amariței în 28 octombrie.

El este însă candidatul care a adunat cele mai puţine voturi. Mai puţin de 8.000 de români l-au votat pe Mirel Mircea Amariţei. Surprinzător este faptul că, în urmă cu o lună, candidatul făcea dovada în faţa Biroul Electoral Central că peste 200.000 de români îl susţin. Realitatea a arătat că, de fapt, doar 3,6% dintre susţinători l-au şi votat.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Teodor Meleşcanu a adunat 364.000 de semnături pentru a intra în cursa electorală.

Deşi se bucură de notorietate, fostul şef al SIE a fost votat de puţin peste 100.000 de alegători.

„A fost greu de găsit numele meu pe buletin, scris foarte mic”, a explicat el.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Constantin Rotaru este un alt candidat care a dovedit că nu are priză la electorat.

Doar 30.000 de români au fost convinşi de mesajul său, deşi 235.000 îi dăduseră girul pentru a candida la prezidenţiale.

A fost însă o carte necâştigătoare pentru. Candidatul ecologist a strâns puţin peste 42.000 de voturi.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Gheorghe Funar este numele meu, viitorul preşedinte al României”, spunea candidatul independent Gheorghe Funar.

N-a avut, însă, şanse. Doar 45.000 de români l-au votat, deşi înainte să intre în cursa electorală 240.000 de români îl susţineau printr-o semnătură.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Şi cel de-al doilea candidatul al maghiarilor, Szilagyi Zsolt, a adunat mai puţine voturi decât numărul de semnături depuse pentru a intra în cursa electorală. A reuşit totuşi, ca în Harghita să fie votat de aproape 11% dintre alegători şi astfel să se poziţioneze pe locul doi, după Kelemen Hunor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ