Cine sunt marii susținători mediatici ai lui Iohannis – băieții care nu își plătesc taxele la stat

| 21 aug, 2014

Realitatea TV datorii. Angajații români au fost obligați să finanțeze din propriile contribuții sociale bastionul de propagandă mediatică al lui Cozmin Gușă care, altminteri, urlă cu ipocrizie despre cum, chipurile, guvernul risipește fondurile aflate la buget.

Realitatea TV datorii. Peisajul mediatic de la noi este, după cum e și firesc, cât se poate de divers. Avem ziare, televiziuni, portaluri de știri sau site-uri cu conținuturi dintre cele mai diverse, așa cum se întâmplă în orice țară în care există libertatea presei.

Dar mai avem din păcate și o altă categorie de instituții media. Acela care uită de deontologia profesională și care se transformă fără pic de considerație față de interesul la informare obiectivă al publicului în mijloace de manipulare și propagandă, aservite unor interese dintre cele mai meschine. Iar în această categorie intră din păcate și Realitatea Media, trust care, sub conducerea lui Cozmin Gușă, a ajuns să închine seară de seară adevărate ode PNL și lui Klaus Iohannis.

Citeşte şi: SONDAJ: Iohannis, mai periculos pentru Ponta în turul 2 decât Antonescu

Dacă ar fi doar această atitudine vădit partizană a televiziunii în discuție, am putea pur și simplu să schimbăm postul și să sancționăm astfel lipsa de echilibru și de bun simț care caracterizează emisiunile care poartă sigla Realitatea TV. Ceea ce fac de altminteri foarte mulți telespectarori, de vreme ce audiența postului în discuție este extrem de scăzută.

Realitatea Media datorii. Din păcate însă, chiar și în aceste condiții, telespectatorii de bună credință, care apreciază un act mediatic corect, sunt obligați să subvenționeze din buzunarul propriu elucubrațiile mizere difuzate de Realitatea TV. Și aceasta pentru că postul se află în insolvență încă din 2011 și a acumulat datorii uriașe, inclusiv la bugetul de stat.

Mai exact, societatea înregistrează la acest moment obligații financiare de aproape 85 de milioane de RON, din care peste 48 de milioane de RON reprezinta datorii pe care Realitatea Media le datorează direct la bugetul de stat.

În aceste condiții, pentru a plăti salariile angajaților, Realitatea Media a apelat la Fondul de Garantare gestionat de ANOFM şi alimentat în mare măsură din contribuţiile lunare ale tuturor angajatorilor care încheie contracte individuale şi colective de muncă. Concret, din Fondul de Garantare, ANOFM plăteşte drepturile salariale cuvenite salariaţilor, la cererea scrisă a administratorului sau lichidatorului angajatorului în insolvenţă.

Citeşte şi: Angajaţii Realitatea Tv, plătiţi din banii românilor

Așa se face că, numai anul trecut, din Fondul de Garantare au intrat în conturile Realitatea Media, conform unui top publicat la jumătatea anului de către Economica.net, nu mai puțin de 1,5 milioane de RON, la care se adaugă și 500.000 de RON virați către S.C.Newsin Media S.R.L, o altă firmă care aparține de trustul de presă aflat în proprietatea lui Cozmin Gușă.

Altfel spus, angajații români au fost obligați să finanțeze din propriile contribuții sociale bastionul de propagandă mediatică al lui Cozmin Gușă care, altminteri, urlă cu ipocrizie despre cum, chipurile, guvernul risipește fondurile aflate la buget și despre cum nu colectează suficiente venituri. Iar între timp, Realitatea Media trăiește din banii românilor, fără să facă niciun efort să își plătească datoriile către stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ