Cine sunt primii ARABI care vor avea acces fără viză în spaţiul Schengen

| 15 iul, 17:25

Cetăţenii din Emiratele Arabe Unite (EAU) vor fi primii arabi care vor putea intra fără viză în cele 26 de state membre ale spaţiului Schengen, dar şi în alte ţări europene ce nu fac parte din acest spaţiu de liberă circulaţie, inclusiv România, relatează miercuri agenţia EFE.

Comisia Europeană şi guvernul EAU au semnat un acord ce permite cetăţenilor acestei ţări să călătorească fără viză în statele spaţiului Schengen cel mult 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile.

Semnarea acordului, cerută în ultimii ani de reprezentanţi ai mediului de afaceri, are în vedere atragerea către Europa a turiştilor din EAU, a căror putere de cumpărare este foarte ridicată.

Cu excepţia Marii Britanii şi Irlandei, acordul este valabil şi în statele Uniunii Europene care nu sunt incluse în spaţiul Schengen, respectiv România, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Vatican, Andora, San Marino şi Monaco.

Potrivit unei surse comunitare, următoarele acorduri pentru eliminarea vizelor de scurtă şedere urmează să fie semnate de Comisia Europeană cu Peru şi Columbia.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ