Cine sunt viitorii europarlamentari ai PSD - PC – UNPR?

| 08 feb, 2014

Comitetul Executiv Național (CexN) al PSD s-a reunit în data de 6 februarie la Palatul Parlamentului , unde a validat lista finală a candidaților pentru Parlamentul European. PSD va participa la alegerile europarlamentare în alianță cu UNPR și PC, iar șeful campaniei va fi vicepremierul Liviu Dragnea.

La sfârșitul ședinței, prim-ministrul Victor Ponta a prezentat lista finală de europarlamentari:

1. Corina Crețu

Pe primul loc pe listă se află vicepreședinta grupului S&D din Parlamentul European, Corina Crețu. Pe parcursul primului său mandat de europarlamentar, aceasta a luptat împotriva extremismului, a discriminării și denigrării cetățenilor români în Uniunea Europeană și a susținut integrarea românilor pe piața muncii în cadrul UE. De asemenea, aceasta a organizat mai multe evenimente importante la Bruxelles în sprijinul României.

2. Ecaterina Andronescu

Vicepreședinte PSD, ministru al Educației în mai multe Guverne, parlamentar cu o bogată experiența, președinte al organizației PSD București, Ecaterina Andronescu a deținut două mandate de rector al Universității Politehnica din București și este un om politic respectat pe plan intern și internațional.

3. Cătălin Ivan

Activitățile sale din Parlamentul European au urmărit până acum promovarea imaginii României în Europa, sancționarea derapajelor la adresa românilor, asigurarea respectării tuturor drepturilor, precum și obținerea unei alocări cât mai substanțiale de fonduri comunitare României. Ca lider al delegației PSD din Parlamentul European în 2011-2014, Cătălin Ivan a coordonat mai multe acțiuni comune ale eurodeputaților și a obținut sprijin important în momentele cheie din partea colegilor străini din grupul S&D.

4. Dan Nica

Deputat PSD și ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în perioadele 2000-2004 și 2012-prezent, activitatea lui Dan Nica în cadrul ministerului a vizat atât deblocarea a peste 2000 de dosare pentru accesarea fondurilor europene, cât și dezvoltarea și coordonarea unor proiecte de infrastructură comunicațională: proiect în valoare de 80 de milioane de euro pentru realizarea de infrastructuri de broadband și asigurarea coordonării în cadrul programului e-România.

5. Damian Drăghici

Este senator UNPR de Bacău și consilier onorific al premierului Victor Ponta, pe problemele comunității rome. Damian Drăghici s-a implicat ca militant activ în numeroase campanii naționale și internaționale pentru egalitatea drepturilor și a șanselor, în colaborare cu Guvernul român sau cu diferite ONG-uri. Este o personalitate cunoscută și respectată în Parlamentul European, fiind apreciat drept una dintre vocile reprezentative implicate în promovarea egalitații de șanse și protejării drepturilor minorităților.

6. Maria Grapini

Pe langă activitățile de susținere a IMM-urilor și promovare a turismului românesc ca ministru, deputatul PC Maria Grapini se remară și prin proiecte de sprijinire și sustinere a femeilor în câmpul muncii, cum ar fi organizarea programului „Femeia antreprenor”, prin intermediul căruia femeile care doresc să înceapă o afacere pot beneficia de sprijin de 10.000 de euro din partea statului.

7. Daciana Sârbu

Alături de promovarea României în Europa prin intermediul mai multor evenimente importante, europarlamentarul Daciana Sarbu a obținut sprijin pentru agricultura bio și agricultura tradițională, cu accent pe dezvoltarea potențialului României. A lucrat pentru îmbunătățirea legislației privind nutriția și pentru promovarea unui stil de viață sănătos.

8. Ioan Mircea Pașcu

Domeniul apărării, relațiile externe și securitatea Uniunii Europene au fost principalele sale arii de activitate în Parlamentul European. Ca vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe și al Delegației pentru relațiile cu NATO, Ioan Mircea Pașcu a lucrat pentru un rol mai puternic al UE și al României pe plan internațional.

9. Viorica Dăncilă

Acțiunile sale din Parlamentul European au urmărit obținerea de fonduri pentru agricultorii români, aducerea agriculturii din România la nivel occidental și reglementarea programelor de ajutorare a persoanelor defavorizate.

10. Sorin Moisa

Activitatea pe care a desfășurat-o în cadrul structurilor europene din funcțiile de consilier politic al Delegației CE în România și director adjunct de cabinet al comisarului european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, contribuind la cunoșterea aprofundată a politicilor europene și la acumurarea unei vaste experiențe în domeniu.

11. Victor Boștinaru

Fondurile europene alocate României au constituit preocuparea centrală a eurodeputatului Victor Boștinaru, acesta luptându-se pentru extinderea perioadei de accesare a banilor europeni, precum și pentru o politică de coeziune mai puternică, în avantajul României. Promovarea imaginii României a fost, de asemenea, un obiectiv asumat de europarlamentarul PSD.

12. Claudiu Ciprian Tănăsescu

Principalele sale preocupări ca europarlamentar au fost legate de sfera sănătății – creșterea accesului populației la diagnostic și tratament, reducerea inegalităților și a cazurilor de excludere socială ca urmare a bolilor, totul cu accent special pe situația României.

13. Claudia Țapardel

Experiența în administrația publică și pregătirea educațională în Administrație și Management Public au recomandat-o pe Claudia Țapardel pentru funcția de Consilier General al Municipiului București. Din această poziție, aceasta a contribuit la implementarea și derularea mai multor proiecte de dezvoltare a Capitalei.

Pe lista pentru europarlamentare vor mai fi nominalizați un candidat susținut de PC, un candidat susținut de UNPR, un candidat susținut de PES Activists, un candidat susținut de TSD și încă 14 candidați susținuți de organizațiile județene de partid.

Iar pentru a lua pulsul societății românești cu privire la alegerile pentru Parlamentul European ce vor avea loc pe 25 mai 2014, institutul de sondare CSCI a realizat un studiu specializat. În cadrul acestuia, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare și ar candida următoarele partide (PSD+PC+UNPR, PNL, PDL, UDMR, PPDD) dumneavostră cu reprezentanții cărui partid ați vota?“

Rezultatul sondajului s-a concretizat astfel: 41% din voturi pentru PSD+PC+UNPR, 16% din voturi prentru PNL, PDL – 14%, 7% din voturi pentru UDMR , 6% din voturi pentru PPDD și Alte partide (sub pragul de 5%) ar obține 16% din voturi.

Sondajul CSCI a fost realizat în perioada 30 ianuarie - 2 februarie, folosind metoda CATI, pe un eşantion multistadial cluster cu selecție probabilistică de 990 de persoane, cu o eroare tolerată de plus minus 3,3% și un nivel de probabilitate de 95%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ