Cine va prelua funcţia Alinei Bica: luni este ultima zi pentru depunerea candidaturilor la şefia DIICOT

| 16 mar, 08:43

Luni este ultima zi în care procurorii din toată ţara îşi pot depune candidatura la Ministerul Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), transmite Agerpres.

Potrivit MJ, alegerea procurorului şef al DIICOT se va face în urma unui proces de selecţie transparent, iar procurorii care îndeplinesc condiţiile legale trebuie să depună documentele în susţinerea candidaturii până la 16 martie.

"Candidaţii procurori care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 54. alin.1-2 din Legea nr. 303/2004 vor depune în susţinerea candidaturii următoarele înscrisuri: C.V., conform modelului european, o scrisoare de intenţie (maxim 2 pagini), care să cuprindă o scurtă prezentare a candidatului, detalii relevante despre experienţa profesională (experienţă în activitatea managerială, în investigarea unor cauze complexe sau în activitatea judiciară), calităţile care îl recomandă pentru ocuparea funcţiei. Documentele sus menţionate vor fi transmise la Ministerul Justiţiei până la data de 16 martie 2015, procurorii urmând a fi invitaţi, începând cu data de 17 martie 2015, la un dialog cu ministrul justiţiei", se arăta într-un comunicat al MJ difuzat pe 2 martie.

ALINA BICA, trecută în arest la domiciliu. Decizia magistraţiilor nu este DEFINITIVĂ

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, îi încurajează pe procurori să participe într-un număr cât mai mare la acest proces de selecţie.

"Îi încurajez pe procurori să participe într-un număr cât mai mare la acest proces de selecţie şi îi asigur că toţi cei care prin rezultatele lor au dovedit capacitate de organizare, analiză şi sinteză, capacitate de comunicare şi anticipare, integritate şi imparţialitate în activitatea profesională, au disponibilitatea de a lucra în echipă vor avea şanse egale în a conduce o structură de parchet cu performanţe apreciate deopotrivă în plan intern şi internaţional", afirmă ministrul Cazanciuc în comunicatul citat.

Postul de procuror şef al DIICOT a devenit vacant după demisia Alinei Bica ca urmare a arestării sale preventive pentru fapte de corupţie, ulterior ea fiind trimisă în judecată.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ