Cinismul lui Iohannis ne costă 30.000 de euro pe zi

| 26 aug, 2014

Actul normativ prin care se modificau legea energiei şi a gazelor naturale, legea petrolului şi OUG 6/2014 nu a mai putut fi adoptată deoarece nu a fost întrunit cvorumul necesar pentru aprobarea unei legi de natură organică.

La debutul acestei săptămâni, Camera Superioară a Parlamentului s-a întrunit în sesiune extraordinară pentru a vota o serie de proiecte legislative ce necesitau o adoptare cât mai urgentă pentru a răspunde nevoilor românilor sau pentru a consolida creşterea economică.

Printre actele normative introduse pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Senatului s-au numărat şi un proiect de lege ce vizează sectorul energetic. Scopul iniţiativei legislative în cauză este acela de a transpune integral în legislaţia românească directivele europene în materie, în contextul în care până acum aveam doar o adptare parţială aşa cum a observat Comisia Europeană.

Citeşte şi: Gazoductul Iaşi-Ungheni este gata. Miercuri va fi inaugurat

Mai exact, Comisia a atras atenţia că, deşi România a preluat o serie de reglementări europene, capitolul ce priveşte transportul de gaze şi electricitate nu a fost transpus total în legislaţia internă. Executivul de la Bruxelles doreşte ca Transelectrica şi Transgaz să aibă un proprietar diferit decât au producătorii şi furnizorii de energie controlaţi de stat. Astfel, în urma negocierilor dintre oficialii ţării noastre şi ai UE, cele două companii au fost transferate de la Departamentul pentru Energie la Secretariatul General al Guvernului pentru a respecta legislaţia europeană şi au fost certificate ca operatori independenţi de sistem. Totodată, actuala legislaţie trebuia modificată astfel încât să permită investiţii private în domeniul transportului de energie. Până la actualul proiect legislativ, companiile puteau investi în reţele, dar acestea treceau ulterior în patrimoniul public al statului.

În ciuda mizei acestui proiect de lege pentru interesul naţional al României, senatorii ACL s-au retras din plen justificând că nu au fost lăsaţi să îşi spună punctul de vedere în cadrul dezbaterii privind proiectul de reducere a CAS. Prin urmare, actul normativ prin care se modificau legea energiei şi a gazelor naturale, legea petrolului şi OUG 6/2014 nu a mai putut fi adoptată deoarece nu a fost întrunit cvorumul necesar pentru aprobarea unei legi de natură organică. "Fiind lege organică, au mai lipsit 2-3 voturi ca să fie aprobată", a explicat senatorul Şerban Mihăilescu.

Citeşte şi: Reducere CAS 2014. Senatul a adoptat reducerea CAS la angajator. Camera Deputaţilor este decizională

În loc să facă o opoziţie constructivă şi să vină în sprijinul interesului naţional, senatorii ACL au preferat să facă un joc politicianist dăunător ţării noastre. Prin neadoptarea proiectului de lege, liberalii şi democrat-liberalii generează riscul ca România să fie nevoită să plătească daune substanţiale. Mai exact, în urma acţiunii de infrigement pe care Comisia Europeană le-a declanşat împotriva României, ţara noastră riscă plata unor penalizări de 30.228,48 de euro în fiecare zi în care întârzie transpunerea corectă şi integrală în legislaţia internă a directivelor comunitare în domeniul energiei. Altfel spus, jocul politic și electoral meschin pe care l-au făcut la Senat oamenii lui Iohannis și ai lui Vasile Blaga ar putea să fie scump plătit de la bugetul României, de fiecare contribuabil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 aug, 2014
POPA
MODIFICARE
SUNTETI PLATITI DE PONTA CARE IA MASURI POPULISTE CA SI ILIESCU,SUNTETI POPULISYI

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ