Cioloș a făcut anunțul: Vom merge singuri la europarlamentare

| 29 iun, 20:43

Fostul premier Dacian Cioloș, președinte al Mișcării România Împreună, a anunțat că partidul său va candida singur la alegerile europarlamentare, neasociindu-se cu alte formațiuni politice.

”Vom merge la alegerile europarlamentare singuri”, a declarat Dacian Cioloș, la emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV.

Întrebat dacă și el se va număra printre candidați, fostul premier a răspuns că va lua această decizie după ce conducerea partidului va stabili strategia de participare la alegeri.

”O să vedem după ce partidul va fi lansat, după ce vom decide care va fi strategia. Nu mă feresc să spun lucruri, însă nici nu vreau să fac afirmații înainte de a lua decizii în partid. Vom decide care e strategia de participare în alegeri. Eu voi fi disponibil la dispoziția partidului pentru a candida acolo unde partidul consideră că sunt cel mai util”, a afirmat Cioloș.

Politicianul a precizat că există câteva partide care împărtășesc aceleași valori cu formațiunea sa, însă momentan nu se gândește la o asociere.

”În momentul de față, atenția noastră e concentrată în structurarea organizației partidului. După ce partidul va fi structurat, o să discutăm în ce fel putem conlucra pentru a ne atinge obiectivele comune. Sunt câteva partide cu care cred că împărtășim aceleași valori, aceleași idealuri, cu care să propunem un proiect României, să arătăm că există într-adevăr alternativă”, a mai spus fostul prim-ministru.

Dacian Cioloș a menționat că a continuat să comunice cu președintele Klaus Iohannis și după ce nu s-a mai aflat în funcția de premier. ”Discut relativ frecvent cu dânsul”, a spus politicianul.

Întrebat cine este candidatul la prezidențiale pe care partidul său îl va susține, Dacian Cioloș a răspuns că formațiunea nu a luat încă o decizie. ”Atât timp cât partidul nu a luat o decizie vis-a-vis de strategia de participare în alegeri, nu pot să fac eu acum asta. Mișcarea România Împreună va susține cu siguranță un candidat, indiferent cine va fi el, fie din interiorul partidului, sau din afara sa, un candidat care va rezona cu valorile și principiile pe care le susținem. Va fi un candidat care va câștiga alegerile și nu va fi de la PSD”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ