Cioloș despre întâlnirea cu Cameron: Am insistat pe soluții privind libera circulație și drepturile lucrătorilor în UE

| 09 dec, 20:21

Prim-ministrul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că a insistat la întâlnirea cu premierul britanic David Cameron pe nevoia de a găsi soluții legate de libera circulație a lucrătorilor în UE care să nu contravină drepturilor sociale înscrise în legislația europeană, arătând că, în cea mai mare parte, românii care lucrează în Marea Britanie plătesc taxe, transmite Agerpres.

"Am discutat cu premierul britanic, în partea a doua, despre propunerile pe care Marea Britanie le are pentru a îmbunătăți activitatea în cadrul UE și pentru a duce astfel la o abordare pozitivă a Marii Britanii privind rămânerea în UE. În mare, propunerile făcute de Marea Britanie pot fi susținute de România, cu excepția chestiunii privind drepturile muncitorilor în UE, libera circulație a lucrătorilor, a angajaților. Aici am insistat pe nevoia de a găsi soluții care să nu contravină drepturilor care sunt deja înscrise în legislația europeană, mai ales în privința drepturilor sociale, alocațiilor sociale, dat fiind faptul că în cea mai mare parte cel puțin românii care lucrează în Marea Britanie merg acolo să muncească, deci plătesc inclusiv taxe și eu cred că se vor putea găsi pe viitor soluții care să țină cont de aceste preocupări ale României", a declarat Dacian Cioloș la Palatul Victoria. 

Citeşte şi: David Cameron, întâlnire cu Klaus Iohannis. Despre ce au discutat

El a spus că la întâlnirea pe care a avut-o cu premierul britanic a discutat despre relațiile bilaterale și nevoia de a dezvolta cooperarea economică dintre cele două țări.

"Am discutat despre relațiile bilaterale, care sunt în baza parteneriatului strategic pe care România îl are cu Marea Britanie, la un nivel intens, mai ales pe cooperare privind securitate, cooperare militară în cadrul NATO. Am insistat pe nevoia de a dezvolta mai mult relațiile de cooperare economică. România are un potențial de investiții, de creștere economică care poate fi valorificat, de capital provenind din statele membre din UE și Marea Britanie pare interesată de acest lucru. (...) Am trecut în revistă punctele care ar urma să fie discutate la Consiliul European de săptămâna viitoare. În mare, avem poziții similare atât pe politica privind migrația, relația cu Rusia, importanța politicii de vecinătate în zona de est a UE", a adăugat Cioloș.

Citeşte şi: Cameron: Sprijin principiul liberei circulații, dar trebuie să rezolvăm presiunea pe serviciile noastre publice

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ