Cioloș explică de ce nu s-a întâlnit cu unioniștii

| 24 oct, 10:52

Premierul Dacian Cioloş a explicat, luni, că nu s-a întâlnit cu unioniștii care au manifestat în weekend la București pentru că aceștia au spus clar că vor discuții cu oameni politici care își pregătesc programele de guvernare, or actualul guvern tehnocrat este la sfârșitul mandatului.

„Au fost destul de clari în declaraţiile lor, că vor discuţii cu oameni politici care îşi pregătesc programele de guvernare. Noi mai avem două luni de guvernare, nu văd ce am fi putut discuta despre ceea ce ar urma să se facă după aceea”, a declarat premierul, întrebat de jurnaști de ce nu s-a întâlnit cu unioniștii.

 

„V-am spus, pentru că nu vreau sa intru în dezbateri electorale.  Vă reamintesc că la Chişinău sunt alegeri prezidenţiale în acest weekend, la noi se intră în campanie electorală în curând. Cred că astfel de discuţii trebuie să aibă loc cu liderii de partide politice, exact aşa cum s-a întâmplat şi e foarte bine aşa”, a punctat șeful executivului.

Reprezentanți ai Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, care a organizat mitingul prounionist, s-au întâlnit, duminică, la București, cu reprezentanți ai PMP, ALDE, PSD, liberalii fiind singurii care nu au răspuns apelului lor de a discuta despre sprijinul pentru cauza unionistă.

Au existat voci care l-au criticat și pe premier că nu s-a întâlnit cu unioniștii, mai ales în condițiile în care sâmbătă, la mitingul unionist, s-au petrecut unele incidente cu jandarmii. Cinci  protestatari, inclusiv liderul George Simion, au fost duși la o secție de poliție și amendați că nu au respectat traseul aprobat al manifestației. O parte dintre protestatari au rămas peste noapte în Piața Universității și au campat în corturi pe care le aveau la ei, spunând că nu pleacă până nu discută cu partidele politice. După ce au vorbit cu politicienii, protestatarii și-au strâns corturile și au plecat acasă, duminică după-amiază.

Tag-uri: Dacian Cioloș
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ