Cioloş: Nici 20% din teritoriul României nu este încă cadastrat

| 19 ian, 20:21

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi că un instrument esenţial pentru dezvoltarea economică a României este cadastrul, dar a menţionat că lucrurile sunt foarte întârziate pentru că nici 20% din teritoriu nu este cadastrat, potrivit Agerpres.

"Avem fonduri europene pentru circa 700 de localităţi care ar putea fi finanţate în următorii doi-trei ani, pentru a finaliza cadastrul, însă am constatat în discuţia de astăzi (n.r. - cu conducerea MDRAP) că problema nu e atât lipsa finanţării, cât modul de organizare a agenţiei de cadastru, dar mai ales voinţa la nivel local a autorităţilor locale la nivelul comunelor de a se implica în acest efort de cadastrare. Din diferite motive, subiective sau obiective, sunt anumite rezistenţe la nivelul comunelor pentru a se implica în acest proces, de clarificare a situaţiei proprietăţii, de punere în posesie şi apoi de înregistrare a titlurilor de proprietate în cadastru", a precizat Cioloş, după întâlnirea de lucru de la MDRAP. 

El a adăugat că discuţiile purtate pe această temă cu conducerea MDRAP au evidenţiat faptul că nu e vorba de lipsa finanţării. 

"Am discutat despre posibilitatea de a corela voinţa autorităţilor locale de a se implica în acest proces şi posibilitatea de a finanţa sau nu anumite proiecte de investiţii pe care anumite autorităţi locale le solicită cu fonduri europene sau chiar cu fonduri din bugetul naţional. Deci, ne gândim să condiţionăm într-un anumit fel sau să stimulăm, utilizând inclusiv finanţările pe care le avem pentru anumite tipuri de infrastructură sau alte investiţii în comune, de voinţa, de dorinţa de angajare, de implicare a autorităţilor, primarilor, consiliilor locale în a-şi finaliza procesul de cadastru", a subliniat prim-ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ