Cioloş: Propunem scăderea TVA la 9%, de la 1 august, pentru lucrările agricole şi pentru îngrăşăminte, pesticide

| 28 iun, 17:54

Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi că TVA-ul pentru lucrările agricole, dar şi pentru livrarea de inputuri necesare sectorului agricol, cum ar fi seminţe, îngrăşăminte, pesticide, ar putea scădea de la 1 august anul acesta de la 20% la 9%.

'Sper că Ministerul de Finanţe a venit cu aceste propuneri pe care le-am discutat în trecut, e vorba de propuneri de facilităţi fiscale, care, fără a afecta în mod semnificativ bugetul de stat, ar putea să ducă la stimularea creşterii economice şi a dezvoltării activităţii productive sau inovative. Mă gândesc la măsuri care vizează sectorul agricol. Vrem să propunem ca de la 1 august anul acesta TVA-ul pentru lucrări agricole, pentru livrarea unor inputuri necesare sectorului agricol, cum ar fi seminţe, îngrăşăminte, pesticide şi alte produse necesare însămânţării sau cultivării plantelor în agricultură, dar şi pentru prestarea de servicii specifice lucrărilor agricole şi întreţinerii culturilor agricole, TVA-ul pentru achiziţia acestor inputuri şi pentru prestarea acestor servicii să scadă de la 20% la 9%', a spus Cioloş la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a explicat că prin această măsură fiscală se are în vedere creşterea productivităţii, dar şi scoaterea 'la lumină' a anumitor servicii care 'se prestează în agricultură şi care, în anumite cazuri, în momentul de faţă, se realizează la negru'.

Cioloş mai speră ca această măsură să se repercuteze pozitiv şi asupra preţurilor pe care furnizorul de inputuri în agricultură le vor propune agricultorilor.

'Ne aşteptăm să vedem această reducere a TVA-ului reflectată şi în preţul pe care furnizorii de îngrăşăminte, de seminţe, de produse de întreţinere a culturilor agricole le vor propune agricultorilor. O să vă rog la Ministerul de Finanţe şi la Ministerul Agriculturii să monitorizăm acest lucru şi să facem publică diferenţa de preţuri pe care o vom putea observa începând de mâine pentru că sunt convins că şi agricultorii la rândul lor vor face acest lucru pentru că este în interesul tuturor, şi al furnizorilor de inputuri dar şi al agricultorilor şi al economiei din România, să avem o agricultură mai performantă, care să folosească inputuri de calitate', a adăugat prim-ministrul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ