Cioloş: Vom adopta în această săptămână o OUG pentru suplimentarea secţiilor de votare în diaspora

| 29 aug, 11:11

Guvernul va adopta, în această săptămână, o ordonanţă de urgenţă care va permite suplimentarea secţiilor pentru votul românilor din diaspora, a anunţat luni premierul Dacian Cioloş.

"Vom adopta în această săptămână o ordonanţă de urgenţă care va permite, într-un anumit cadru bine definit, şi suplimentarea secţiilor de vot pentru românii din diaspora", a spus Cioloş, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, vorbind despre desfăşurarea alegerilor parlamentare din acest an. 

Premierul a arătat că alegerile parlamentare din acest an vor marca pentru prima oară posibilitatea ca cetăţenii români să voteze şi altfel decât erau obişnuiţi. 

"Mă refer aici la cetăţenii români care trăiesc în străinătate. S-a introdus votul prin corespondenţă şi sperăm ca un număr cât mai mare dintre ei să aleagă această modalitate de vot", a afirmat Cioloş. 

Acesta a precizat că OUG care va permite suplimentarea secţiilor de vot pentru românii din diasporă va fi adoptată pentru a exista asigurarea că niciunui român nu i se va nega dreptul de vot. 

"Sunt convins că misiunile diplomatice, responsabilii de organizarea secţiilor de votare pentru cetăţenii români din străinătate cu drept de vot vor depune şi în acest an eforturile necesare pentru a pregăti în cel mai bun mod cu putinţă organizarea secţiilor de votare şi pentru a oferi, astfel, posibilitatea cetăţenilor români de a-şi exercita dreptul fundamental la vot", a susţinut Cioloş. 

Potrivit premierului, relaţia cu românii din afara graniţelor şi asigurarea unor servicii decente şi responsabile acestora trebuie să fie în centrul preocupărilor diplomaţiei române. 

"Vom lansa cât de curând o nouă viziune pentru relaţia României cu diaspora sa şi mă bazez aici pe dumneavoastră, diplomaţii României, pentru implementarea ei", le-a transmis Cioloş participanţilor la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ