Clienţii nemulţumiţi de bănci au la dispoziţie un centru de soluţionare alternativă a disputelor

| 10 mar, 14:52

Clienţii nemulţumiţi de bănci se pot adresa Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor din Domeniul Bancar (CSALB) dacă nu reuşesc să rezolve pe cale amiabilă problemele cu băncile, a declarat, joi, Alexandru Păunescu, membru în Colegiul de coordonare al centrului.

"Centrul este funcţional, iar, începând de luni, clienţii nemulţumiţi de serviciile băncilor au la dispoziţie numărul de telefon 0219414 pentru a semnala cazuri în care este nevoie de soluţionare alternativă", a spus Păunescu, la conferinţa "Relaţia cu consumatorul de servicii financiare", organizată de Oxygen Events, cu sprijinul Asociaţiei Române a Băncilor. 

Potrivit lui Păunescu, centrul va oferi două moduri de soluţionare alternativă, respectiv concilierea propriu-zisă şi arbitrajul. 

"Ne aşteptăm ca foarte mulţi consumatori şi instituţiile financiar-bancare să aleagă calea de conciliere", a mai spus reprezentantul CSALB. 

Potrivit site-ului propriu, Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor din Domeniul Bancar (CSALB) este o entitate juridică autonomă, neguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, de interes public, cu personalitate juridică, înfiinţată în baza Ordonanţei Guvernului nr.38/2015 privind soluţionarea alternativă a litigiilor dintre consumatori şi comercianţi, ce transpune la nivel naţional Directiva 2013/11/UE privind soluţionarea alternativă a litigiilor în materie de consum şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 şi a Directivei 2009/22/CE. 

CSALB are misiunea de a organiza, administra şi monitoriza soluţionarea litigiilor dintre consumatori şi comercianţii a căror activitate este reglementată, autorizată şi supravegheată/monitorizată de Banca Naţională a României, precum şi sucursalele comercianţilor ce desfăşoară activităţi pe teritoriul României în domeniul bancar. 

Activitatea CSALB este coordonată de un Colegiu de coordonare format din cinci membri, dintre care patru sunt desemnaţi, câte unul, de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Asociaţia Română a Băncilor, Banca Naţională a României şi de către asociaţiile de consumatori. Al cincilea membru este ales de către cei patru membri desemnaţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ