CM 2014: Argentina a câştigat Grupa F cu maximum de puncte, după 3-2 cu Nigeria

| 25 iun, 2014

CM 2014. Echipa Argentinei a învins formaţia Nigeriei cu scorul de 3-2 (2-1), miercuri, pe stadionul ''Beira-Rio'' din Porto Alegre, şi a câştigat cu maximum de puncte Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.

CM 2014. Lionel Messi, cu două goluri (3, 45+1), a fost artizanul victoriei şi de această dată, celălalt gol fiind reuşit de Marcos Rojo (50), în timp ce pentru africani a înscris Ahmed Musa (4, 47).

Argentina va juca în optimi cu formaţia de pe locul secund din Grupa E, Ecuador sau Elveţia, în timp ce Nigeria va da piept cu câştigătoarea Grupei E, Franţa.

Debutul de meci a fost cel mai intens de la acest Mondial, cu două goluri marcate în primele cinci minute. Mascherano l-a angajat cu o pasă de peste 40 de metri pe Di Maria, şutul acestuia a fost respins de Enyeama în bară, iar mingea a ricoşat fericit la Messi, care a venit în viteză şi a trimis balonul în plasă: 0-1 (3). Doar un minut s-au bucurat sud-americanii de avantaj, pentru că Musa a fost găsit bine de Babatunde în flanc şi l-a învins pe Romero cu un şut cu efect la colţul lung: 1-1 (4).

Argentina a controlat categoric jocul, în timp ce ''Super Vulturii'' s-au limitat la o apărare ordonată, cu ieşire rare pe contre.

Ocaziile la poarta lui Enyeama nu au fost puţine, dar goalkeeper-ul lui Lille s-a remarcat la şutul de la distanţă al lui Di Maria (9), iar apoi l-a blocat bine Higuain, angajat în careu, însă atacantul lui Napoli a trimis în plasa laterală (9). Di Maria şi-a încercat din nou şansa de la distanţă, dar mingea a trecut peste bară (25).

Campioana Africii a mai avut o singură situaţie notabilă, dar mingea expediată de Odemwingie (27) s-a dus puţin peste poartă.

Enyeama s-a mai remarcat la şutul tras de Di Maria la rădăcina barei (30) şi a salvat golul la şutul lui Messi (44), din lovitură liberă. Portarul nigerian nu a mai avut însă replică în prelungirile primei reprize (45+1), când Leo Messi a executat impecabil o lovitură liberă de la circa 20 de metri şi a adus Argentina în avantaj: 1-2. Starul Barcelonei a ajuns astfel la patru goluri marcate la turneul din Brazilia, la fel ca Neymar.

Şi repriza secundă a început în forţă, cu nigerienii egalând în minutul 47, prin acelaşi Ahmed Musa (47), la o neatenţie a apărării sud-americane: 2-2.

Enyeama a salvat golul la şutul lui Di Maria, iar din cornerul rezultat Argentina a preluat din nou conducerea, în min. 50, prin fundaşul Rojo, care a marcat cu genunchiul: 2-3.

Meciul a mai pierdut din ritm, Sabella preferând să-l schimbe pe Messi pentru a-l menaja, în timp ce nigerienii l-au pierdut pe Babatunde, care a ieşit cu o posibilă fractură la mâna dreaptă, după ce a fost lovit de mingea şutată violent de coechipierul său Onazi.

Africanii au fost mai activi, dar ocaziile au fost semnate de tot de argentinieni, prin Lavezzi, care a tras din careu, iar Enyeama a respins cu greutate (78). Garay a trimis o lovitură de cap razantă cu vinclul (80). Di Maria a continuat duelul său cu Enyeama (85), dar nu a putut să-l învingă nici acum.

Argentina a făcut cel mai bun meci al său la Mondial, o creştere în joc resimţită şi la Messi, de care însă arată că este dependentă.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ