CM 2014. Belgia a învins dramatic SUA cu 2-1, după prelungiri, şi s-a calificat în sferturile de finală

| 02 iul, 2014

CM 2014. Echipa Belgiei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), după ce a învins formaţia Statelor Unite cu scorul de 2-1 (0-0, 0-0), după prelungiri, marţi, pe ''Arena Fonte Nova'' din Salvador.

cm 2014. Belgia, care a făcut cel mai bun joc al său de până acum în Brazilia, s-a impus prin golurile marcate de Kevin De Bruyne (93), Romelu Lukaku (105). Golul americanilor a fost semnat de tânărul Julian Green (107), la puţin timp după ce a intrat pe teren.

Meciul a început în forţă şi după 40 de secunde belgienii au ratat prima ocazie de gol, Origi scăpând cu portarul, dar Howard a respins în corner cu piciorul.

Jocul a fost spectaculos, alert, cu faze la ambele părţi, o posesie uşor mai bună pentru americani, dar şi cu mai multe faze de poartă pentru ''diavolii roşii''. În primul sfert de oră nu s-au înregistrat alte lucruri notabile, în afara faptului că un spectator a pătruns pe teren (min. 15) şi s-a plimbat câteva zeci de secunde până când să intervină forţele de ordine şi să-l evacueze.

Cea mai importantă situaţie a americanilor s-a consumat în minutul 21, când Dempsey a tras de la marginea careului, dar Courtois a apărat. Belgia, pe contraatac, a ratat deschiderea scorului (23), De Bruyne şutând alături de la 12-13 metri, din poziţie excelentă, după care Beasley (26) a salvat golul din faţa lui Fellaini, la centrarea lui Vertonghen. Hazard (29) a tras un şut de la distanţă, însă balonul a fost prins de Howard.

Klinsmann l-a pierdut pe inepuizabilul fundaş dreapta Fabian Johnson, accidentat, după doar o jumătate de oră de joc, însă tânărul Yedlin, intrat în joc, l-a suplinit cu brio. Americanii au mai beneficiat de o situaţie destul de bună, dar Jones (33) a tras pe lângă din afara careului.

Citeşte şi: CM 2014. Argentina elimină la limită Elveţia: 1-0 în minutul 118. Di Maria, omul meciului


Prima repriză s-a încheiat cu o ocazie notabilă a belgienilor, dar şutul lui De Bruyne (45+1), din marginea careului, a fost prins de Howard.

Portarul american s-a evidenţiat şi imediat după pauză, când a scos de sub transversală mingea trimisă cu capul de Mertens (47), la centrarea lui De Bruyne. Vertonghen a centrat excelent în careu (54), dar De Bruyne şi Origi nu au reuşit să trimită balonul în plasă. Presiunea belgiană a crescut, iar Origi a reluat cu capul, însă balonul a lovit bara transversală (56), după care Howard a respins şutul lui Vertonghen (57). La poarta cealaltă, Vertonghen a blocat un şut periculos al lui Zusi (58). Fazele au alternat la cele două porţi şi Mertens a ratat şi el din doar câţiva metri (60). Vertonghen (64) şi-a încercat şi el şansa de la distanţă, dar portarul Tim Howard a prins în doi timpi. Witsel a trimis şi el un trasor din afara porţii, dar pe lângă ţintă (69). Origi a apărut din nou în prim plan în min. 71, dar a tras telefonat şi Howard a respins. Dempsey (71, 74) a răspuns şi el cu două şuturi pe poartă. 

Mirallas (76) a scăpat singur cu Howard, dar portarul american a deviat şutul belgianului, salvând un gol iminent. Howard a fost magistral şi la şutul expediat de Hazard (79), iar la mingea expediată de Origi (85) a acordat corner. Hazard a finalizat în plasa laterală (88), după o contră în doi, cu De Bruyne. Howard a mai salvat o minge grea (90), la reluarea lui Kompany. Wondolowski a irosit o şansă uriaşă de a aduce victoria echipei sale, dar atacantul a tras peste poartă din doar câţiva metri (90+3). Arbitrul asistent a semnalizat ofsaid, complet eronat.

Belgia a deschis scorul în chiar debutul prelungirilor, când Lukaku, proaspăt intrat, a demarat pe dreapta, a centrat în careu, De Bruyne a recuperat din picioarele lui Gonzalez şi a tras la colţul lung: 1-0 (93).

Americanii au ieşit mai mult la atac, iar spaţiile din apărarea americană au fost tot mari. Lukuku l-a pus la încercare pe Howard în minutul 97, dar portarul lui Everton a salvat de la colţul scurt. Portarul american s-a remarcat din nou în faţa lui Lukaku (101), iar apoi în faţa lui Mirallas (104). În cele din urmă, Lukaku a închis conturile din pasa lui De Bruyne (105), pe contraatac: 2-0.

Echipa SUA a căpătat din nou speranţe după ce noul-intrat Julian Green a redus diferenţa în minutul 107, după o pasă genială a lui Bradley: 2-1. Echipa lui Klinsmann a avut chiar şansa egalării, dar Jones a trimis pe lângă poartă din 11-12 metri. 

Lukaku (111) a mai fost blocat o dată de Howard, de departe cel mai bun om al meciului.

Finalul a fost dramatic, iar Courtois a avut o intervenţie salvatoare în faţa lui Dempsey (114), ajuns faţă în faţă cu goalkeeper-ul belgian, după op schemă a echipei americane.

După unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale turneului din Brazilia, Belgia, care a avut nu mai puţin de 27 de şuturi pe poartă, va juca în sferturile de finală cu Argentina.


Belgia - SUA 2-1 (0-0, 0-0), după prelungiri

Au marcat: Kevin De Bruyne (93), Romelu Lukaku (105), respectiv Julian Green (107).

Salvador, ''Arena Fonte Nova'': 51.227 spectatori

Cupa Mondială 2014 - optimi de finală


Au evoluat echipele:

Belgia: 1. Thibaut Courtois - 2. Toby Alderweireld, 15. Daniel Van Buyten, 4. Vincent Kompany (căpitan), 5. Jan Vertonghen - 8. Marouane Fellaini, 6. Axel Witsel - 14. Dries Mertens (11. Kevin Mirallas, 60), 7. Kevin De Bruyne, 10. Eden Hazard (22. Nacer Chadli, 111) - 17. Divock Origi (9. Romelu Lukaku, 91). Selecţioner: Marc Wilmots.

Rezerve neutilizate: 12. Simon Mignolet, 13. Sammy Bossut - 3. Thomas Vermaelen, 18. Nicolas Lombaerts, 19. Mousa Dembele, 20. Adnan Januzaj.

SUA: 1. Tim Howard - 23. Fabian Johnson (2. DeAndre Yedlin, 32), 3. Omar Gonzalez, 5. Matt Besler, 7. DaMarcus Beasley - 13. Jermaine Jones, 20. Geoff Cameron - 19. Graham Zusi (18. Chris Wondolowski, 72), 4. Michael Bradley, 11. Alejandro Bedoya (16. Julian Green, 105+1) - 8. Clint Dempsey (căpitan). Selecţioner: Juergen Klinsmann.

Rezerve neutilizate: 12. Brad Guzan, 22. Nick Rimando - 6. John Brooks, 9. Aron Johannsson, 10. Mix Diskerud, 14. Brad Davis, 15. Kyle Beckerman, 17. Jozy Altidore, 21. Timmy Chandler.


Arbitru: Djamel Haimoudi (Algeria); arbitri asistenţi: Redouane Achik (Maroc), Abdelhak Etchiali (Algeria); arbitru de rezervă: Norbert Hauata (Tahiti)

Cartonaşe galbene: Cameron (18), Kompany (42).

Tag-uri: Belgia, Brazilia, CM 2014, SUA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ